HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Ekim 2024 Salı Saat: 10:20

ÇPGD Programı Eğitimi Gerçekleştirildi

0-6 Yaş Arası Psikososyal Gelişimini Destekleme (ÇPGD) Programı Eğitimi Gerçekleştirildi.
ÇPGD Programı Eğitimi Gerçekleştirildi

0-6 yaş dönemindeki çocukların psikososyal gelişiminin desteklenmesi amacıyla düzenlenen ÇPGD Programı eğitimi, 25, 26 ve 27 Eylül 2024 tarihlerinde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Eğitim Salonu'nda gerçekleştirilmektedir. Programın hedefi, psikososyal gelişim yöntemleri, birinci basamak sağlık hizmetlerine entegre edilerek ruhsal, sosyal ve kazançlı olarak sağlıklı nesillerin yetiştirilmesidir.

Eğitim, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı'nda görevli Sosyal Hizmet Uzmanı M. Erman Suğur, Psikolog Melis Çelebi, Ordu Devlet Hastanesinde görevli Çocuk Gelişimci Rümeysa Özdemir ve Altınordu İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Psikolog Erdem Temiz tarafından ödüllendirildi. Eğitimde, kadınların ÇPGD Programı hakkında bilgi sahibi olmaları, program kapsamında kullanılan Toplantı Formu'nu tanımaları ve kullanma becerisini kazanmaları hedeflendi.

Toplamda 13 aile hekimi ve 30 aile sağlığı çalışanının eğitime katıldığı, görüşme teknikleri ve program kapsamında kullanılan formlar hakkında detaylı bilgiler verildi. Bu eğitimle birlikte, insanların psikososyal gelişimlerini daha etkili bir şekilde desteklemeleri amaçlanıyor.

ZÜLAL AKYÜZ




Anahtar Kelimeler : ÇPGD, Programı, Eğitimi, Gerçekleştirildi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler