- 17:33 Fındık Üreticileri Kokarca’ya Karşı Seferber Oluyor
- 17:20 Uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 4 kişi tutuklandı
- 17:17 "Ailemle Eğitim Yolculuğum" projesi
- 17:16 Türkiye'nin rakipleri yarın belli olacak
- 17:14 Başkan Tavlı, Halk Günü’nde Vatandaşlarla Buluştu
- 17:14 Trendyol Süper Lig'de 16. haftanın perdesi açılıyor
- 17:14 Şeniz Eyigün, AK Parti Ordu Kadın Kolları Başkanı Oldu
- 17:13 Şenol Güneş, "felsefesini" anlattı
- 17:03 Gürgentepe'de Narin Çocuk Oyun Evi Açıldı!
- 16:59 Başçiftlik'te kar yağışı etkili oldu
- 16:56 İnşaatta çökme meydana geldi
- 16:53 Galatasaray, Avrupa'da 324. kez sahne alacak
- 16:50 “Ailece Camideyiz” Etkinliğine Yoğun Katılım
- 16:49 Miniklerden Müftüye Ziyaret
- 16:48 Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden sanık hakim karşısında
Fındık Fiyatı
Anne Baba Olmak Hayal Değil!
Hangi Testler Yapılıyor?
Bir sorunu tanımlamadan çözümüne ulaşmak mümkün değil. Eğer korunmasız düzenli birlikteliğe rağmen 1 yıl boyunca gebelik oluşmamış ise bir sorunun varlığından bahsedebiliriz. Sonra da sorunun ne olduğunu anlayabilmek için ilk etapta muayene, sonrasında da bir takım testler yapılması gerekir.
Erkeklerin sperm analizi yaptırarak sperm değerlerinin kontrol edilmesi bu testlerden biridir. Kadınlarda ise yumurtalık hormonlarının yanında tiroid ve süt bezi hormonlarının da kontrol edilmesi gerekmekte. Hormon tahlilleri yumurtalıkların çalışması hakkında fikir verebilirken, rahim filmi de tüpler ve rahimde fiziksel bir sorun olup olmadığı hakkında bilgi verir. Bu testlerin sonuçlarına göre uygun tedavi protokolü seçilir. Tüp bebek tedavisi, bu tedavi yöntemleri arasında en etkili yöntemdir.
Tüp Bebek Tedavisine Kimlere Uygulanır?
Tüplerde ve sperm değerlerinde sorun olan, yumurtalık rezervi azalmış olan veya ileri yaştaki hastalarda tüp bebek tedavisi ön plana çıkmaktadır. Bu tedavi yönteminde yumurtalıklar uyarılarak yumurta hücresi elde etmeye çalışılır. Bu yumurtalar anestezi altında toplandıktan sonra hastanın eşinin verdiği spermlerle laboratuvar şartlarında birleştirilerek döllenmeleri sağlanır. Rahim hazırlığının ardından döllenmiş yumurta rahim içine yerleştirilir. Tüm süreç tedavinin başından itibaren 15-20 gün civarında sürmekte, yumurta toplama işlemi de anestezi altında yapıldığı için hastalarımız ağrılı bir süreç yaşamamaktadır. Sanılanın aksine, hastalarımız tüm bu süreçte aktif yaşantılarından kopmamakta, normal hayatlarını devam ettirebilmektedirler. Özellikle 35 yaş üzeri hastalarda yumurtalık rezervi ve kalitesinde düşme, gebelik şansını azaltabilmektedir. Bu yüzden, anne baba olmayı planlayan çiftlere önerimiz, 1 yıl boyunca gebelik oluşmaması durumunda zaman kaybetmeden bir uzman hekime başvurmaları, zaman kaybetmemeleri olacaktır.
Haber Merkezi