HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer Samsun Şoförlü Araç Kiralama
3 Şubat 2025 Pazartesi Saat: 12:20

Ünye Devlet Hastanesi’ne Optik Koherens Tomografi Kazandırıldı

Ünye Devlet Hastanesi, göz hastalıklarında doğru teşhis ve etkili tedavi imkanlarını artıran OCT cihazıyla sağlık hizmetlerinde bir adım daha attı.
Ünye Devlet Hastanesi’ne Optik Koherens Tomografi Kazandırıldı

Ünye Devlet Hastanesi, göz hastalıklarının teşhis ve tedavisinde devrim niteliği taşıyan Optik Koherens Tomografi (OCT) cihazını hizmete sundu.

Bu önemli yatırım, Ünye ve çevresindeki hastaların, göz hastalıkları için detaylı ve hızlı bir değerlendirme almasını mümkün kılıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başhekim Dr. Yılmaz Dündar; “Görme sağlığı, bireylerin yaşam kalitesini doğrudan etkileyen en önemli faktörlerden biridir. OCT cihazı sayesinde, retina hastalıklarının ve glokom gibi görme kaybına neden olabilecek rahatsızlıkların teşhisini artık çok daha hızlı ve etkili bir şekilde yapabileceğiz. Bu teknoloji, hastalarımızın tedavi süreçlerini kolaylaştıracak ve bölge halkına daha kaliteli sağlık hizmeti sunmamıza olanak sağlayacaktır” dedi.

Başhekim Dr. Yılmaz Dündar, OCT cihazının özellikle Ünye ve çevresindeki hastalar için büyük bir kolaylık sağlayacağını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı;

“Bu cihazın hastanemize kazandırılması, göz sağlığında erken teşhis ve etkin tedaviye yönelik çok önemli bir adımdır. Artık hastalarımızın büyük merkezlere gitmesine gerek kalmadan burada hızlı ve güvenilir bir hizmet almasını sağlayacağız. Teknolojiyi sağlıkla buluşturmak için çalışmalarımız devam edecek.”

OCT NEDİR VE HANGİ HASTALIKLARIN TEŞHİSİNDE KULLANILIR?

Ünye Devlet Hastanesinde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Gülnihan Gül, Optik Koherens Tomografinin (OCT), gözün arkasındaki ışığa duyarlı doku olan retinanın kesit görüntülerini almak için ışık dalgalarını kullanan, girişimsel ve radyasyon olmayan bir görüntüleme yöntemi olduğunu belirterek; “Bu cihaz sayesinde retinanın her bir tabakası ayrıntılı bir şekilde haritalanır ve kalınlıkları ölçülür. OCT, özellikle şu hastalıkların teşhis ve tedavisinde önemli bir role sahiptir:

Makula Deliği ve Makula Buruşukluğu: Retinada meydana gelen hasarları belirler.

Makula Ödemi: Retina tabakalarındaki sıvı birikimini görüntüler.

Yaşa Bağlı Makula Dejenerasyonu (Sarı Nokta Hastalığı): İleri yaşta sık görülen görme kaybı riskine karşı tanı koyar.

Glokom: Optik sinir lifi değişikliklerini değerlendirerek erken teşhis imkanı sunar.

Santral Seröz Retinopati: Retinada sıvı birikimini tespit eder.

Diyabetik Retinopati: Diyabete bağlı göz rahatsızlıklarının değerlendirilmesinde kullanılır.

OCT aynı zamanda optik sinirdeki bozuklukları analiz etmek için de kullanılmakta olup, görme kaybına yol açabilecek sinir lifi hasarlarını teşhis edebilme kabiliyetine sahiptir” dedi.

HABER: Mehmet Emin Danış





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler