- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
ÜNYE DEVLET HASTANESİ’NDE İLK KEZ YAPILDI!
Akciğer kanseri tanısıyla tedavi gören 63 yaşındaki hasta E.Y. bayılma ve nöbet geçirme şikâyetiyle Ünye Devlet Hastanesi acil servise getirildi. Yapılan tetkikler sonrası beyninde kitle lezyonu tespit edildi. Hastanede görev Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanları Op.Dr.Murat Büyüktepe ve Op.Dr.Fatih Tomakin tarafından durumu değerlendirilen hastaya ameliyat önerildi. Hastanın gerek yaşı, gerekse ek hastalıkları olması nedeniyle ameliyatın yüksek riskli olacağından Hastane Başhekimi Op. Dr. Tamer Kutlu, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu ile görüşerek cerrahi alanında tıbbi teknolojinin sunmuş olduğu en gelişmiş tekniklerden bir tanesi olan nöronavigasyon sistemini getirtilerek başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi.
Ameliyatın bölgede bir ilk olduğunu belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Murat Büyüktepe; “Nöronavigasyon sistemi operasyon sırasında kitlelerin sınırlarının net bir şekilde belirlenmesine yardımcı olan ve bu sayede ameliyat başarısını önemli ölçüde artıran bir uygulamadır. Nöronavigasyon, tek başına bir ameliyat türü olmayıp beyin ameliyatlarında güvenlik ve konfor sağlayan, başarıyı artıran cerrahiye ek bir sistemdir. Bu sistem, tıpkı cep telefonlarında ve otomobillerde kullanılan navigasyon uygulamalarının yaptığı gibi hedefin yerinin belirlenmesini ve bu hedefe en az hasarla ve en kısa yoldan ulaşılabilmesini sağlar. Sadece yüksek teknoloji gerektiren tıbbi uygulamalar yapan sağlık kuruluşlarında mevcut olan sistem, milimetrik yanlışlıkların büyük olumsuzluklar doğurabildiği, hayati önem arz eden beyin ameliyatlarında kullanılması, tıbbi açıdan oldukça büyük kolaylık ve başarı sağlamaktadır. Navigasyon cihazı bize hastanın ameliyat öncesi çekilen görüntülerini ameliyat esnasında kullanmamızı sağlıyor. Yani ameliyat öncesinde çektiğimiz MR görüntülerini navigasyon bilgisayarına yüklüyoruz, bize hastayı riske atmadan tümörün yerini gösteriyor. Diğer yöntemlere göre çok daha küçük kesiler ile kafa kemiğinden küçük bir kapak kaldırılarak beyine ulaşılıyor. Tümörün sınırları net olarak belirlenip tümörün tam olarak çıkarılması sağlanıyor. Navigasyon bize sıfır hatayla ameliyat yapma olanağını, tümörün en az riskle ve tamamen çıkarılması imkanını veriyor. Bizlere bu ameliyatı yapabilmemiz için gerekli desteği veren başta İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr.Mustafa Kasapoğlu ve Başhekimimiz Op.Dr.Tamer Kutlu olmak üzere hastane yönetimine, ameliyat ekibine özellikle teşekkür ediyorum" dedi.
Nöronavigasyon Sistemi hakkında bilgi veren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Fatih Tomakin; “Nöronavigasyon sistemlerinden yararlanarak yapılan ameliyatlarda, tümörün tüm sınırları ve hassas dokularla olan ilişkisi net olarak saptanır ve kitleye ulaşmak için yapılan insizyon, en doğru yerden yapılır. Hata payı çok düşüktür ve cerrahi alanla beraber USG (ultrasonografi) eş zamanlı olarak kullanılabilir. Nöronavigasyon kullanımı sırasında hastaya milimetrik kalınlıkta MR (manyetik rezonans) çekilir. Ameliyat öncesi hastanın var olan beyin tomografisi ve MR görüntüleri sistemin bilgisayarına yüklenir. Bu görüntüler birbiri ile füzyon yapılır. Hastanın kendisine özgü beyin haritalanması yapılır. Ardından cihaz, ameliyat masasında hastanın başına yakın yerleşimli bir aparat ve lazer okuyucular aracılığıyla ciltteki markerlara tanıtılır. Bu işlemlerden sonra cerrahın elinde tuttuğu özel bir alet ile beynin hangi noktasında olunduğu, lezyonun tam yeri, önemli alanlara uzaklığı ve tümörün çıkarılma miktarı bir ekran aracılığıyla takip edilebilir hale gelir. Sistem mikroskop ile koordine bir şekilde çalışır ve USG ile eş zamanlı görüntüler elde edilir. Nöronavigasyon sistemlerinin hassasiyet gerektiren cerrahi operasyonlarda kullanılması operasyonun hata payını azaltır ve güvenliğini artırır. Beyin ameliyatları, üzerinde iyi düşünülmesi gereken ve risklerin en aza indirgenerek uzman ellerce uygulanması gereken çok ciddi operasyonlardır” şeklinde açıklamalarda bulundu. Yapılan ameliyattan ve doktorlarından memnun kaldığını belirten hasta E.Y. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlarına ve hemşirelere teşekkür etti. HABER MERKEZİ