- 17:48 Çıkan yangında ev kullanılamaz hale geldi
- 17:45 50 ton su ürününe el konuldu
- 17:41 Aç kalan 2 kurt köyde yiyecek aradı
- 17:42 MHP KAÇEP’TEN TSD’YE ZİYARET
- 17:35 Yasa dışı bahis operasyonunda 16 zanlı yakalandı
- 17:18 SEVENLERİNİ YASA BOĞDU
- 17:19 TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan Tepki
- 17:08 Başkan Güler, Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 17:02 Çatalpınar'da Tefecilik Operasyonu
- 16:44 Fatsalı Temizlik Görevlisinden Şiirle Büyüleyen Başarı
- 16:28 Engelsiz Kafe’de 1. Yıl Kutlaması
- 16:18 Engelliler Günü Ordu’da Kutlandı
- 16:16 Fatsa OSB’de Kanser Taramaları Başladı
- 16:13 Fatsa Uzay ve Astronomi Atölyesi Büyük İlgi Gördü
- 13:47 Dünya Engelliler Günü etkinliği düzenlendi
Fındık Fiyatı
MESAM Bilim Kurulu Bestekâr Aziz Çelik’i Haklı Buldu!
Sözü ve Müziği kendisine ait olan “Eyvanına Vardım Eyvanı Çamur” (Türkmen Gelini) isimli eseri 1987 yılında yaptığını ancak bir yıl sonra aynı müziğin Bedri Ayseli tarafından derlenen “Ne Güzeldir Diyarbakır Elleri” isimli türküde de kullanıldığını fark ederek MESAM (Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği) ve MSG (Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği) Ortak Teknik Bilim Kurulu’na itiraz başvuru yapan Bestekâr Aziz Çelik haklı bulundu.
Geçtiğimiz hafta gerçekleşen MESAM 37. Kuruluş Yıldönümü Galasında “Eniyi Çıkış Yapanlar” kategorisinde ödül de alan Bestekar Aziz Çelik; “Söz konusu eseri 1987 yılında yaptım ve 13.04.1987 tarihinde noterden tasdik ettirdim ve hatta bu eserim 1990 yılında TRT tarafından Yılın Türküsü olarak ödüllendirildi. Aradan geçen yıllarda aynı müziğin Bedri Ayseli tarafından derlenen ‘Ne Güzeldir Diyarbakır Elleri’ isimli türküde de kullanıldığını fark eden Müzik Doktoru ve aynı zamanda Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi olan Sayın Mehmet Sadık Doğan tarafından fark edilmiş ve sağ olsun bana bilgi verdi. Bu bilgiyi alınca MESAM/MSG Ortak Teknik Bilim Kurulu’na hakkımın tescili için başvuru yaptım. Nitekim konuyla ilgili toplanan kurul beni haklı buldu. Bu nedenle MESAM/MSG Ortak Teknik Bilim Kurulu Başkanı ve Üyelerine, Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Sadık Doğan’a teşekkür ederim” dedi.
Konuyla ilgili görüştüğümüz Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Sadık Doğan İse; “Çalışmalarım esnasında iki eserde de aynı müziğin kullanıldığını fark ettiğimde Sayın Aziz Çelik Hocama bilgi verdim. Bunun ardından Bilim Kurulu tarafından araştırma yapıldı, teknik görüşlerimiz alındı ve nihayetinde eserin Adıyaman’a ait olduğu, Bestekârının da Aziz Çelik olduğu tescil edildi” dedi.
HABER: Mehmet Emin Danış