HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
20 Ağustos 2024 Salı Saat: 17:06

Dünyanın en yaşlı insanı 117 yaşında hayata veda etti

İspanyol Maria Branyas Morera, iki dünya savaşı ve iki ölümcül salgın gördükten sonra hayatını kaybetti. 117 yaşında olan Maria, ölüm haberini ailesi sosyal medya üzerinden duyurdu.
Dünyanın en yaşlı insanı 117 yaşında hayata veda etti

İspanyol Maria Branyas Morera, iki dünya savaşı ve iki ölümcül salgın gördü. Ailesi, "huzur içinde ve acısız" bir şekilde öldüğünü açıkladı.Aile, acı haberi sosyal medyadan duyurdu: "Maria Branyas aramızdan ayrıldı. İstediği gibi öldü: uykusunda, huzur içinde ve acı çekmeden. Onu tavsiyeleri ve nezaketi için hep hatırlayacağız."

Maria sosyal medyayı çok seviyordu ve 16.000 takipçisiyle düzenli olarak paylaşımlar yapıyordu.Son mesajında, kendini "zayıf" hissettiğini ve "zamanın yaklaştığını" belirtti: "Ağlamayın, gözyaşlarını sevmem. Ve lütfen, benim için üzülmeyin. Nereye gidersem gideyim, mutlu olacağım."Maria, Ocak 2023'te 118 yaşında ölen Fransız rahibe Lucile Randon'dan sonra dünyanın en yaşlı insanı unvanını almıştı.Uzun ömrünün sırrını "düzen" ve "huzur" olarak açıklıyor, ayrıca "toksik insanlardan" uzak durduğunu söylüyordu.1907'de San Francisco'da doğan Maria, iki dünya savaşını, İspanyol gribi salgınını ve İspanya İç Savaşı'nı yaşadı.

113 yaşındayken Covid-19'u bile atlattı.1931'de evlendi, üç çocuk sahibi oldu. Kocasını ve oğlunu kaybetmesine rağmen yaşamaya devam etti.Maria, İspanya'daki bir huzurevinde, kızları ve torunlarının yanında öldü.108 yaşına kadar piyano çaldı ve 105 yaşına kadar her sabah egzersiz yaptı.Ölümünden önce, uzun yaşamın sırlarını araştıran bilimsel çalışmalara katılmayı kabul etti.Dünyanın en yaşlı insanı unvanı şimdi 1908 doğumlu Japon Tomika Itooka'ya geçti.Şimdiye kadarki en yaşlı insan, 122 yıl 164 gün yaşayan Fransız Jeanne Calment'ti.

sondakika




Anahtar Kelimeler : Dünyanın, en, yaşlı, insanı, 117, yaşında, hayata, veda, etti

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler