Kokarcada En Etkili Yöntem Bulundu

Fatsa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan, kahverengi kokarca zararlısıyla mücadelede ultraviyole ışık tuzağının başarılı sonuçlar verdiğini duyurdu.

Aydoğan, ışıklı tuzağın, kokarca sorununa karşı en etkili yöntemlerden biri olduğunu vurguladı.

Aydoğan, açıklamasında, “Diyarbakır’da Ziraat Yüksek Mühendisi Salih Taşçıer tarafından üretilen ultraviyole ışık tuzağının, kahverengi kokarca zararlısına karşı kullanımını 15 Ocak 2024 tarihinde Bakanlığımızın talimatıyla araştırmaya başlamıştık. İlk denemede ışık ve frekans ayarlarından dolayı beklenen sonucu alamadık. Ancak, son iki hafta içinde Salih Bey’in bizzat Fatsa’ya gelerek yaptığı son ayarlamalar ve feromon eklemeleriyle birlikte yeni denemeler gerçekleştirdik. Bu denemeler, kokarca mücadelesinde en ümit verici ve başarılı yöntemin bu ışık tuzağı olduğunu ortaya koydu” dedi.

Aydoğan, “Bu çalışmanın ticari kaygılardan bağımsız olarak yürütüldüğünü, ürünün değerinin ve fiyatının kendilerini ilgilendirmediğini” belirtti. Ayrıca, benzer sonuçlar veren diğer ürünlerle ilgili bilgileri de paylaşmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Muzaffer Şensoy


Tapu işlemlerinde yeni dönem

Dünyanın en vatansever ülkeleri açıklandı!

Trabzon'da kahverengi kokarca ile ilgili acil durum!

Sosyal medya mecraları operasyon aygıtına dönüştü

Tavlı’ya Kitap Hediye Edildi

134. Yılı Ünye'de Kutlanacak

ORDULU İŞ İNSANI OĞLUNU EVLENDİRDİ

Otomobil ve Yolcu Otobüsü Çarpıştı!

Akkuş'ta trafik kazası !

ÜRETİMDE TASARRUF
Anasayfa