Gönül ailesi yaşadıkları bu köye birçok vakıf ettikleri arazileri var bunlardan birisi sadece spor kompleksi olacak 19 Eylül stadyumu ve bildiğim kadarıyla Ordu Lisesi arazisi.
Vakfedilen yerlere vakfedenin isteğinin dışında el sürülemez, başka amaçla kullanılamaz, çivi dahi çakılamaz, kullanılamaz duruma gelirse de aynısının tıpkısı inşa edilir. En azından ben böyle biliyorum.
19 Eylül Stadyumumuz Atatürk’ümüzün Ordu’ya gelişini simgeler. Bu şimdiki yönetimin gözüne batıyor. Neymiş efendim Millet Bahçesi yapacaklarmış, bir de büyükçe bir cami. Mesele Atatürk’ü hatırlatmasını önlemek. Bitişiğinde tarihi Orta Camimiz varken.
Defalarca Tribün gazetenizde yazdım, TV 52 de Akın Çiçeğin programında dile getirdim. Projelendirdim. Sağ olsun BŞBB. Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler kendisinin gündeme getirmediği projelere ilgi duymaz. Her şeyin iyisini ben bilirim der. Bitki yetiştirmeyi, kaz, tavuk, kuzu, keçi, yumurta yetiştiriciliği hobileridir. İnanın Enver Yılmaz’ı, Engin Tekintaş’ı mumla arattı. Tabi Enver Yılmaz’ın Duru göl’e yapılmasına vesile olduğu ucube Ucan Daire figürü stadyum ile YSE arazisine kazdırdığı tabi göl’de kendisinin eseridir. Güzel işlere de imza attılar.
Gelelim asıl meseleye. Ordu Köyümüzün her ne hikmetse biranda Büyük şehir olabildi amma şehircilik anlamında sadece rant kapısı oldu. Görsel birtakım döşemeler, aydınlatmalar merkezi yerlere yapıldı iç kesimler felaket durumda.
Tekrar öneriyorum. Stadımıza dokunmayın, üzerini şimdilerde çok kolay ve az maliyetli örtü ile kapatın. Etrafının altına inin Otopark oluşturun. 12 ay boyunca Fuar, Gösteriler, Yarışmalar, Toplantılar, Çeşitli etkinlilerin yapılacağı en önemlisi de felaket durumunda insanların toplanacağı bir merkez olsun. Tabi mahalleler dede toplanma merkezleri olmalı. Otoparkın üzeri ağaçlandırılmalı. Onun da Avrupa deki örneğini gördüm. Parkın altı Pazar yeri uzun gövdeli ağaçların kökleri toprakta. Üstte gövde etrafı oturma bankoları ile çevrili.
Orta Cami etrafının toprak altı sosyal amaçlı mekanlar. Toprak üstü yine park.
Ordu Lisesi ve Ticaret Lisemizin arazisi Toprak altı tamamen otobüs durağı ve otopark olmalı. Toprak üstü yine park.
Çarşamba pazarı toprak altı kapalı Pazar yeri. Toprak üstü park.
Eski valilik köyün müzesi ve kütüphanesi, sergi salonu, çevresi park. Orman müdürlüğü yanındaki park alan ve Askerlik şubesi ile Altın Ordu kaymakamlığı bu konseptin içine katılmalı.
Bu proje gerçekleşirse şimdiki yollar aynen durur, Karadeniz’in en büyük fuar ve gösteri merkezi olduğunda 12 ay boyunca dışarıdan ekonomi gelir. Yani köye dışarıdan para akar. Lokantalar, Oteller ve gazinolara para yağar. Esnaf rahatlar. Şehrin dışında olmaz herkesin rahatlıkla ulaştığı bir merkez olur köyümüzde.
En önemlisi de, tarihi yıkmada içerisinde çeşitli etkinlikleri barındıran hem bahçe, hem de ihtiyaçlara cevap veren yaşam alanı. Birde üstüne üstlük vakfedeni üzmemiş olursunuz, hem de gözle görülür Dünyan sayılı parklarının arasına gireriz. Ülkemizin gözbebeği oluruz.
1 yıldır Samsun’da yaşıyorum Samsun hakikaten Büyükşehir. Onun içindir ki Ordu Büyük Köy. Samsun’u alıcı gözle inmelerseniz bana hak verirsiniz.
Raylı sistemi bile beceremediniz. Oysa çürüyen vagonları gündeme getirmiştim.
Turizm hakkında birçok projeler sundum. İlgilenmedi ilgililer. Başkaları yapar bizimkiler iç çeker. Bu konuda ilgi çeken tek bir çivi çakılmadı sayın Güler. Hiç kusura bakma Dedeni hazır olan Büst’ünü bile ne hikmetse Belediyenin önüne koymadın. Oysa o büst halkın paraları ile yapıldı ama seçimde ilk önce deden Süleyman Felek’in mezarını ziyaret etmeyi bildin. Demek ki gösterişmiş.
Yabancılara sahip çıktın, Ordu’nun yetiştirdiği aramızdan ayrılan değerlere sahip çıkmadın. Geçmişine sahip çıkmayanında geçmiş olmaz.
Kalın sağlıcakla.
Bu yazı toplam 1630 defa okunmuştur