Gerçekten siz AK Partili misiniz?

Mehmet Emin Danış 2024-06-14 10:27:21

Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan sevgiyi kullanarak iktidar nimetlerinden faydalanan, Milletvekili, Belediye Başkanı veya teşkilat yöneticisi, olanlara soruyorum...

AFAD, depremzedelere ödenen kira yardımını ilk olarak 1 yıl süreyle devam edeceği bilgisini paylaşmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada kira desteğinin süreceğinin haberini vermişti. Özhaseki vatandaşların evleri teslim edilene kadar kira yardımlarının devam edeceğini ifade etmişti."


Bu okuduğunuz ilk paragrafı ben yazmadım. Google'ye "depremzede kira yardımı kaç ay verilecek" diye yazdığımızda bu cevabı veriyor.


Peki, AK Parti iktidarınının en çok koşturan, "depremden etkilenen" milyonlarca insanın olağan gündemi nedeniyle en çok takip edilen bakanı Sayın Mehmet Özhaseki bu açıklamayı kendi kafasından mı yapmıştı?


Sayın Bakan, 20 Şubat 2024 tarihinde, yani yerel seçime 1 ay kala "Evler teslim edilene kadar kira yardımları sürecek. Biz 75 bin konuttan bahsediyoruz, muhalefet '25 konut teslim edemediniz' diyor. Yeni köy evlerimiz 9 şiddetinde depreme bile dayanır. Bütün evleri 1 buçuk sene içerisinde hak sahiplerine teslim edeceğiz" demiş...


Sayın Özhaseki'nin bu açıklamasının "doğru olmadığını", "sürenin uzatılmadığı" gibi aksine bir açıklama yapana da rastlamadım...


Şimdi, bu açıklama doğru çıkmadığına göre devam eden diğer ifadeler de mi doğru değil? Yani "bütün evleri 1 buçuk senede hak sahiplerine teslim edeceğiz" cümlesi de mi doğru değil? Yoksa Sayın Özhaseki'nin bu paragrafta siyaseten sataştığı muhalefet haklı mı?


Depremzedelere kira yardımı yapılacağı açıklanınca aç gözlü insanlar tarafın yükseltilerek 1.500-2.000 liradan 15.000-20.000 liralara dayandırılan ve duracak gibi de gözükmeyen artışlara karşı neredeyse tamamen iflas etmiş depremzedeler ne yapacak?


Seçmene şirin görünmek için yapılan bu açıklamalarla ülkeyi bilmem ama şahsen ben batıyorum. Gereği yoktu, ne kira yardımı yapaydınız ne de kiraların artmasına sebep olaydınız...


"AK Parti'ye ne oldu böyle? O ilk 10 yıldaki söylediğini gerçekleştiren yöneticileri nereye kayboldu?" diye soranları biri cevaplasın artık.


"Nakliye yardımı" dediniz, denetlemediniz, bizi vicdansız ve fırsatçı nakliyecilere ezdirdiniz...


"Eşya yardımı" dediniz, (ki onu da vermediniz) denetlemediniz, bizi vicdansız ve fırsatçı tüccarlara ezdirdiniz...


"Kira yardımı" dediniz, denetlemediniz, bizi vicdansız ve fırsatçı ev sahiplerine ezdirdiniz...


"Onarım yardımı" dediniz, denetlemediniz, bizi vicdansız ve fırsatçı inşaatçılara ezdirdiniz...


"Konut edinme yardımı" dediniz, denetlemediniz, bizi vicdansız ve fırsatçı bankacılara ezdirdiniz...


Gereği yoktu.. yoktu da aklıma gelen kötü düşüncelere net cevap verin; gerçekten siz AK Partili misiniz, yoksa partiyi partili gibi görünen birileri ele mi geçirdı? Çünkü 2002'deki partiyle şimdiki parti arasında dağlar var... "Nereden, nereye" demekten kendimi alamıyorum.


Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan sevgiyi kullanarak iktidar nimetlerinden faydalanan, Milletvekili, Belediye Başkanı veya teşkilat yöneticisi, olanlara soruyorum;


Vicdan artık bir isimden mi ibaret! Bizleri insan değil de sayı olarak mı görmeye başladınız? Seçim yenilgisinin intikamını mı alıyorsunuz, bu bir intikamsa neyin intikamını alıyorsunuz?


Mehmet Emin Danış

Bu yazı toplam 441 defa okunmuştur

Anasayfa