Kurban Bayramı

Nevin Altunbaş 2024-06-14 17:54:31

Dini bayramlarımızın 2.ncisi Kurban Bayramı arifesindeyiz. 

Kurban keserek ibaret yapacak olanların Allah ibadetlerini kabul etsin.

Bu ekonomik koşullarda kurban kesmek geçmişte olduğu gibi her sıradan müslümanın işi değil.

Emeklinin 10 bin, asgari ücretlinin 17 bin, nemurun, işçinin 30, 35 bin lira aylıkla geçinmeye zorlandığı bir dönemde "tekbir getirerek" kurban keseyim dese 7 hisseli kurbanlıkta en az payına düşen ortalama ödeme 30 bin lira  veya daha üstü bir rakam.

Bu gelirle çok zor yapılacak bir ibadet. 

Kurban ibadetini yapsa yapsa zengin vatandaşlarımız yapar. Onlar da genelde bağış yoluyla kurban kestikleri için yıl boyu kurban eti bekleyen, ete hasret  dar gelirli "konu komşu" bu hasretlikleri daha devam edecek gibi...

*

Başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere kurban kesmek için halktan bağış toplamala görevlendirilmiş kurumlar, vakıflar, cemaatler bu sene  siyasi iktidar karar alıp yurt içi ve yurt dışında kestikleri kurbanların tüm etlerini ülke içerisinde halkımıza dağıtmalılar.

Çocuklarımızın okullarda koskoca bir eğitim yılını  doğru dürüst beslenmeden, büyüme için çok önemli protein ihtiyaçlarını alamadan, aylarca et yiyemeden geçirdiklerini dikkate alırsak yurtdışında ki yoksullardan önce yakınımızda ki kendi yoksullarımıza öncelik vermek daha hayırlı olur inancındayım.

Şimdiden Kurban Bayramınızı kutlarım.

Hayırlı, kazasız bayram geçirmenizi dilerim.

Bu yazı toplam 613 defa okunmuştur

Anasayfa