Karadenizin Yaylaları..

Sultan Tapdık 2024-07-07 02:05:04

Karadeniz yaylaları, yeşilin her tonunu barındıran, bulutların arasında saklanmış cennet köşeleri gibidir.

Karadeniz'in Yaylaları.. 


Karadeniz yaylaları, yeşilin her tonunu barındıran, bulutların arasında saklanmış cennet köşeleri gibidir.


Yemyeşil yaylalar, tertemiz havası, şelaleleri, gölleri ve yöresel lezzetleri ile her yıl binlerce turisti kendine çekmektedir.


Yayla turizminin en yoğun olduğu dönem Mayıs-Eylül ayları arasıdır. Bu dönemde yaylalar, doğaseverler, kampçılar ve trekking tutkunları tarafından adeta işgal edilir.


Yaylalarda konaklama için bungalov evler, pansiyonlar ve oteller bulunmaktadır.


Karadeniz'in en popüler yaylaları:


 *Ayder Yaylası (Rize): Karadeniz'in en meşhur yaylası olan Ayder Yaylası, yemyeşil ormanları, şelaleleri ve kaplıcaları ile doğaseverlerin gözdesidir. Yaylada bungalov evlerde konaklayabilir, şelalelerin yanında piknik yapabilir, kaplıcalarda şifa bulabilir ve yayla turu yapabilirsiniz.

   

 *Uzungöl Yaylası (Trabzon): Muhteşem doğasıyla büyüleyen Uzungöl Yaylası, Karadeniz'in en popüler turistik yerlerinden biridir. Göl kenarında yürüyüş yapabilir, sandal turu yapabilir, yaylada bisiklet kiralayabilir ve yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

   

 *Hıdırnebi Yaylası (Rize): Bulutların üzerinde bir yayla deneyimi yaşamak istiyorsanız Hıdırnebi Yaylası'nı tercih edebilirsiniz. Yaylada kamp yapabilir, trekking yapabilir, yayla evlerinde konaklayabilir ve muhteşem manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

   

 *Pokut Yaylası (Rize): Yeşilin her tonunu barındıran Pokut Yaylası, doğayla iç içe bir tatil yapmak isteyenler için ideal bir yer. Yaylada bungalov evlerde konaklayabilir, yayla turu yapabilir, yayla çorbasının tadına bakabilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

   

 *Karagöl Yaylası (Artvin): Artvin'in Borçka ilçesinde bulunan Karagöl Yaylası, Türkiye'nin en güzel göllerinden biri olarak kabul edilir. Göl kenarında yürüyüş yapabilir, sandal turu yapabilir, yaylada kamp yapabilir ve muhteşem manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

   

Karadeniz yaylalarına gitmeden önce bilmeniz gerekenler:


 *Yaylalarda hava oldukça serin olabiliyor, yanınızda kalın giysiler bulundurmayı unutmayın.


 *Yaylalarda genellikle sivrisinek ve böcekler olabiliyor, yanınızda sinek kovucu bulundurmanızda fayda var.


 *Yaylalarda konaklama ve yeme-içme fiyatları turistik sezona göre değişiklik gösterebiliyor.


 *Yaylalara arabayla gitmeyi düşünüyorsanız, yolların dar ve virajlı olabileceğini göz önünde bulundurun.


 *Yaylalarda çöplerinizi geride bırakmamaya özen gösterin.

Karadeniz yaylaları, doğayla iç içe bir tatil yapmak isteyenler için ideal bir yer. Yeşilin her tonunu barındıran bu yaylalarda huzurlu bir tatil geçirmek ve doğanın tadını çıkarmak mümkündür.


Sultan Tapdık

Bu yazı toplam 386 defa okunmuştur

Anasayfa