DOMUZ ETİ NEDEN HARAMDIR

Hüseyin Deniz - İlahiyatçı/Yazar 2024-09-23 14:13:29

Değerli kardeşlerim: Elin gavuru bizlere Maalesef domuz etinini bal gibi yedirttiler ve bunun farkına bile varamadık.

Müslümanlara haram olan domuz etini yedirmek için öyle bir çaba sarf ettiler ki,sonuçta bunu da başarabildiler.

Ben müslümanım asla  domuz eti yemem vede yemedim diyen kardeşlerimin dikkatine!

Müslüman halkın yemek kültürünü şekillendiren bazı faktörler vardır. Dinimizde Haram ve günah olan besinler Müslümanların evlerine girmemelidir.

Peki Domuz eti neden haramdır?

Kur'ân-ı Kerîm'de etinin haram olduğu belirtilen tek hayvan domuzdur. Et yiyen diğer yırtıcı hayvanlarla ilgili yasak ise sünnet ve ictihada dayanmaktadır. Kur'an domuzu haram sayarken onu “fısk” (el-Mâide 5/3) ve “rics” (el-En'âm 6/145) olarak nitelendirir.

bunun cevabını Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim de ayet ve hadislerle açıklamıştır.

Onun için domuzun eti ve ondan üretilen jelatin müslümanlar’ın yiyecekleri arasına ve evine girmemesi gereken bir yiyecek yürüdür.

Şimdi de bu konuyla ilgili ayet ve hadislere göz atalım.

“Allah sizlere yalnız leşi, kanı, domuz etini, bir de Allah'tan başkası adına kesilenleri haram kıldı.” (Bakara, 2/173; Nahl, 16/115) “Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkasının adı anılarak kesilen… hayvanlar sizin için haram kılınmıştır.” (Mâide, 5/3)

Ey Muhammed, de ki: “Bana vahyolunanlar arasında, yiyen bir kişinin yediği herhangi bir şeyin haram olduğuna dair bir hüküm bulamıyorum. Ancak leş veya akıtılmış kan, yahut domuz eti ki bunlar pistir, yahut doğru yoldan çıkarak, Allah’tan başkasının adı anılarak kesilen hayvanların yenmesi haramdır… ” (En’âm, 6/145)

Aşağıdaki âyette de domuzun çirkin hâline işaret edilmiştir:

“…Allah kime lânet eder ve gazabına uğratırsa ve kimlerden de maymunlar, domuzlar ve tağûta kullar yaparsa, işte bunlar, makamları en kötü, yolları da en sapık olanlardır.” (Mâide, 6/60).

Domuz eti neden yenmemeli ve zararları nelerdir?

Domuz hayvanî kendi pisliğini ve her türlü pisliği, hatta ölmüş kendi yavrusunu yiyen, leşen bir hayvan olduğundan dolayı yediğinin hemen kana karışması nedeniyle çabuk Gediği toksinler kana karıştığında bunu yiyen kişiler bu bu zararlı toksinleri direk aldıkları için domuz eti yemenin sakıncalı ve hastalığı sebebiyet verdiğinden dolayı yememesi uygundur.

Sağlığa zarar veren ve insan hayatını riske atan yiyeceklerin tüketilmesi haramdır. Sutoksin adı verilen bir maddeyi içeren domuz eti, kanın kirlenmesine ve lenflerin iltihaplanmasına neden olacaktır. Lenfler iltihaplandığında boğaz çevresinde domuzu andıran bir şekil oluşmaktadır.

Domuz eti yedim ne yapmalıyım?

Domuzun necâsetinin giderilmesi için bir defa yıkanması yeterlidir

Daha sonra tövbe etmeli ve bu işten vazgeçmelidir.

Hangi marka sucuklarda domuz eti var?

Türkiye'de birçok markette satışı yapılan Gurme Sucuk ve diğer Gurme Gıda ürünlerinde domuz eti bulunduğu tespit edilmiştir.

Dondurma külahlarında, Jelibon türü şekerlerde, Marsmallow kaplamalı bisküvilerde, eti Püff türü ürünlerde, kapsüllü ilaçlar da, şantiyelerde kullanılıyor, bunlardan biz müslümanlar mesela 100 kg tüketmişsek; her her zaman ,ki tüketiyoruz.

Türkiye giren yani ithal edilen jelatinin %70’i domuz %30’u sığır jelatini olduğundan dolayı bizler 10- 15 kg domuz eti tüketmişiz demektir.

Bugün Türkiye’de üretilen jelatin miktarı %30 %40 gerisi ihtiyaca binen yurtdışından ithal ediliyor.

Bir de bunun yanında insansal katkı maddesi diye bir şey var. Biraz da bundan bahsedelim!

Çin’de berberlerin kestiği saçları çöpe attığı saçları toplaılıyor düşünün 2,5 milyar  Çinli’nin o pis saçlarını, aynı zamanda bu ülkede tüketilen domuz kılları ve köpek kılları çöpten toplatılıyor ve bunlardan SİSTEİN Denilen bir madde üretiyorlar,

Led sistein denen bir madde yani Bu bir protein maddesisi ve amino asittir. Bundan üretilen sistein denilen maddeyi günümüzde tüketilen aynı zamanda elastikiyeti şeklinde yırtılmayan sünen yufkalar üretilmekte ve bu guluten’li bir madde olarak üretilmekte, aynı zamanda böreklerde,baklavalar da, pizzalar da kullanılıyor.ve bizlerde bunun farkına varmadan afiyetle yiyip tüketenlerdeniz.

Buna ilaveten bir de  led sisteini asetil formatına getirip balgam söktürücü şuruplarda ve ilaçları da kullanılmaktadır.

Jelatin’in nedir ve yapılışı şu şekildedir: Hayvansal derilerden ve kemiklerinden yapılan bir katkı maddedir.

Bunun tozu var, yaprak şeklinde ve sıvı şeklinde olanı mevcuttur.

Domuz genel olarak kavgacı, gürültücü ve inatçı hayvan olarak bilinir. Domuz eti kıskançlık duygusunu yok eder, Domuzların kıskanç olmadığı, domuz eti yiyenlerin de eşini sahiplenme duygusunun kaybolacağı söylenir.

Acaba bu günkü toplumsal hayatımıza yansıyan ve içinde yaşantımız hayat tarzımız bundan dolayı olabilir mi dersiniz?

Bu yazı toplam 114 defa okunmuştur

Anasayfa