Keşke Valiliğin ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin aylık toplantılarının her birinin bir başka ilçede gerçekleştirilmesi gelenek haline getirilse..
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis Toplantısı Altınordu’daki toplantı salonunda devam eden tadilat nedeniyle bu ay Ünye ilçesindeki Atatürk Parkında bulunan Belediye Sosyal Tesisinde gerçekleştirildi.
Geçen ay da Fatsa’da bir araya gelen Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi aslında bir bakıma zorunlu olarak ilçelerde toplansa da çok isabetli bir faaliyete imza atmış oldu.
Ordu’nun 19 ilçesi var ve bunlardan bazıları Altınordu’ya yani şehir merkezine uzak ilçeler. Buradaki insanların Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ve Valiliğe ulaşmaları gerçekten büyük bir külfet oluşturuyor.
Keşke Valiliğin ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin aylık toplantılarının her birinin bir başka ilçede gerçekleştirilmesi gelenek haline getirilse.. Böylece bu ilçelerdeki insanlar, özellikle de ilçesi için fikri olan Emir Sina Argan gibi geleceğe ışık saçan gençler de bu toplantılarda şehrin yönetimiyle ilgili fikirlerini dile getirebilirler.. Sadece gençler de değil, kadınlar, yaşlılar ve hatta sadece ve sadece gönüllük duygularıyla bir araya gelen ve şehir merkezine ulaşmakta sıkıntı yaşayan sivil toplum kuruluşları da bu ayaklarına kadar giden yöneticilere ulaşabilir, seslerini duyurabilirler. (Elbette bu toplantılar il için çok hassas ve idareye özel gündem maddeleri de içerebilir, o maddeleri de o gün belirlenecek özel bir zaman diliminde görüşmek mümkün olacaktır.)
Bu yazımın vesilesi Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin olağan meclis toplantısının açılışını gerçekleştiren Ünye Fen Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Emir Sina Argan’a memleketi için oldukça önemli kararlara imza atan yöneticilerine hitap etme fırsatı verilmesidir ki, bu alkışa değer jesti için Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi Üyelerini temsilsen Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’ teşekkür ediyorum.
Bu arada hitabeti ve duruşuyla gerçekten de geleceğimiz için ışık olduğunu ispat eden Emir Sina Argan’ı da yönetimdeki becerisi nedeniyle tebrik ediyorum. Eğer fırsat verilirse bu milletin çocuklarının neleri başarabileceğinin ispatını onu dinlerken gördüm, şahit oldum.
Lütfen, çocuklarımız için şehrin uygun yerlerine kitap cafeler açılmasını ve okul bahçelerine bank veya kamelyalar konulmasını isteyen Emir Sina’nın bu talebi önemsensin; çünkü yaklaşık 20 yıl boyunca her fırsatta okullarda söyleşi gerçekleştiren bir gazeteci olarak özellikle okul bahçelerinde oturacak yer sorunlarına şahit oldum. Kışın soğuk ve yağışlı günlerde, yazın yakan güneşin altında bahçeye çıkmakta zorlanan gençlerimiz için bunun bir lüks olmadığının altını çizmek istiyorum.
2009 yılında “Her kente bir teknoloji geliştirme merkezi kuralım” başlığıyla gündeme getirdiğim bilim merkezi ihtiyacımız çok şükür ülke genelinde yaygınlaştı. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın o günlerde sahip çıktığı bu proje kapsamında çocuklarımız akıllarındaki fikirleri bu merkezlerde üretiyorlar ve gerçekten de her yıl öncekinden daha çok icatlarla göğsümüzü kabartıyor.
TUBİTAK öncülüğünde devam eden bilim fuarlarında bunu açıkça görüyoruz. Maşallah hayal bile edemediğimiz icatların altına imza atan çocuklarımıza, maşallah onlara bu imkanı veren yöneticilerimize.
Bu vesileyle “Düşünen, Üreten ve Yarışan Ordu” sloganının gereklerini yerine getiren Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Mehmet Hilmi Güler’e ve Meclis Üyeleri başta olmak üzere muhalefette de olsa ilçeleri yöneten diğer Belediye Başkanlarına seslenmek istiyorum; Lütfen bu gidişatın durmasına izin vermeyin.