Bu yıl, 14-17 Kasım 2024 tarihlerinde İstanbul, Yenikapı Etkinlik Alanı’nında gerçekleşmesi planlanan 13. Ordu Günleri’nin hazırlıkları devam ediyor.
Vali Muammer Erol’un başkanlığında Ünye’de gerçekleştirilen Ordu İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu (İTGP)’nun 2024 yılı 3. Toplantısı’nın konusu da 13. Ordu Günleri’nin hazırlık çalışmalarıydı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İlçe Belediye Başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, AK Parti İl Başkanı Selman Altaş, Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) Başkanı Necati Özdemir ile İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Üyeleri’nin katıldığı toplantıda 5-7 Şubat 2025 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP’da gerçekleştirilecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) çalışmalarına da değinildi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak’ın katılımcılara yönelik hazırladığı sunum göz doldurucuydu. Özellikle bu yılki etkinliklerin önceki yıllara göre daha çok kişiye ulaşmak üzere planlanmış olduğunu gördük.
Geçen yıldan farklı olarak bu yıl büyük bir zeplinin etkinlik alanı üzerinde yükselecek olması alanın uzağından geçen İstanbulluların da dikkatini çekeceği fikrine katılıyorum.
İstanbul’da yaşayan topluluklar arasında 3’üncü sırada Ordulular varmış, çevre illerde yaşayan Orduluları da hesaba katınca bu sayı 2 milyonu geçiyormuş, her hemşerimiz etkinliğe gelirken 1-2 misafir getirse hedeflenen tanıtıma ulaşılması zor görülmüyor.
Tabi bu yorum elbette planlanan çalışmanın tahminleri üzerinedir. Zira sadece Ordu Valiliği veya Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasıyla başarılabilmesi çok zor bir hedeften bahsediyoruz. Buna iktidar-muhalefet çekişmesi veya politik rekabetler etki yapmamalıdır. Ordu’nun topyekûn gelişmesi için her ferdinin elinden geldiğince bu etkinliklere katkı vermesi memleket meselesidir, gelecek nesillerimizin gelişimi ve refahı içindir. Aksi durumda yapılacak etkinlik devletin ve milletin cebinden milyonlarca liranın çıkmasından başka bir işe yaramayacaktır.
Tarihi, doğası, yeraltı ve üstü zenginliklerimizin yanı sıra özellikle fındığımızın tanıtılması Ordu’nun ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimini sağlayacaktır. Bu da memleket milliyetçisi olmamızla bağlantılıdır. Biz kendi şehrimizi ne kadar çok sevip sahip çıkarsak o kadar hızlı bir gelişim yaşarız.
Sözlerime son verirken bu konuda bir de tavsiyem olacak: Bu gibi çalışmalara gençlerimizi ve kadınlarımızı dâhil etmemizde fayda bulunmaktadır. Zira artık internet çağında yaşıyoruz ve sosyal platformlara ulaşmamız çok da zor değil, çeşitli platformlarda milyonlarca hemşerimize ait özel hesaplar mevcuttur. Özellikle bu alanlarda çok zaman geçiren gençlerimizin etkinliğe sahip çıkması Ordu ilinin gelişimine hız katacaktır.
Sultan Tapdık
Bu yazı toplam 151 defa okunmuştur