Destek Personeli Alımları İŞKUR Üzerinden Yapılacak
Bakan Memişoğlu, hastanenin hizmete girmesiyle birlikte ihtiyaç duyulan temizlik ve destek personeli alımlarının Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla gerçekleştirileceğini açıkladı. Alımlarda Ordu'da ikamet eden adaylara öncelik verileceğini ifade eden Memişoğlu, sürecin şeffaf ve yürürlükteki mevzuata uygun şekilde yürütüleceğini söyledi.
Sağlık Personeli Alımları Merkezi Atama ile
Hemşire, ebe, sağlık teknikeri ve diğer sağlık personeli kadrolarının ise Sağlık Bakanlığı'nın merkezi atama sistemi kapsamında doldurulacağı bildirildi. Atamaların KPSS puanı ve ilgili kadrolarda uygulanacak kura sistemi doğrultusunda gerçekleştirileceği belirtildi.
Hasta Kabulü Yakında Başlıyor
Taşınma çalışmalarının planlanan takvim doğrultusunda devam ettiğini belirten Bakan Memişoğlu, modern tıbbi donanımı ve yüksek kapasitesiyle hizmet verecek Ordu Şehir Hastanesi'nin kısa süre içerisinde kapılarını vatandaşlara açacağını ifade etti.
Öte yandan, personel alımlarına ilişkin başvuru tarihleri, kadro dağılımı ve diğer detayların önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı ile İŞKUR tarafından kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.
