Devlete ve Millete El Açmak Yerine Çalışarak Kazandı.
Kalp hastası hayat arkadaşını tedavi ettirebilmek için gereken parayı devlete ve millete el açarak yalvararak toplamak yerine onuruyla gururuyla çalışarak emek vererek ter akıtarak daha açıkçası yarışarak birinci olup eşinin ameliyatını yaptırarak yeniden sağlığına kavuşmasını sağlayan varlık sebebimiz hanımefendi günümüzde devletin ve milletin kapısını aşındıran hazırcılara kapak olsun.
Hâlbuki devletin asli ve insani görevi devletin sahibi milletin hayata dair eğitim ve sağlık başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılayarak hayatını kolaylaştırmaktır. Millet kendi işini kendi başına göremeyeceği için güç birliği oluşturarak milletin hayatını kolaylaştırmak için devleti kurmuştur. Devlet milleti için vardır. Ama varlık sebebimiz bu hanımefendi kendinde eşinin kalp tedavisi için gerekli parayı çalışarak elde etme gücünü gördüğü için yapılacak yarışta birinci olup yarışın ödülü ile hastane masraflarını karşılarım inancıyla yola çıkmakla kalmayıp yarışı öngördüğü gibi birinci tamamlayıp oradan tüm dünyaya ve devlet yetkililerine dolayısıyla hazırcılara vermesi gereken çalışan kazanır insani mesajını verip adından övgü ile bahsettirmeyi başarmıştır.
Hindistan'ın Maharaştra eyaletinde dört yıl önce kalp hastası kocasına MR çektirecek parayı denkleştirmek için 66 yaşında koşu yarışına katılarak birinci olan Lata Bhagwan Kare adlı kadının hikâyesi film oldu.
"Lata Bhagwan Kare" adlı filmde başrolü şimdi 70 yaşında olan Kare'nin kendisi oynuyor.
Filmde tarlalarda 80-100 rupi (yaklaşık 7-9 lira) ücretle gündelik işçi olarak çalışan Kare'nin 5.000 rupiyi (yaklaşık 422 lira) bulmak için üzerinde sârisi ve ayağında terlikleriyle başladığı ama yalınayak bitirdiği yarışın öyküsü anlatılıyor.
"Koşarken terliklerim yırtıldı. Çıkarıp attım ve koşmaya devam ettim" diyen Kare, Baramati'de düzenlenen üç kilometrelik yarışa katılmaya nasıl karar verdiğini şöyle anlattı:
"Kocam hastalandı, doktorlar MR çekilmesi gerektiğini söyledi. Kim bize 5.000 rupi (yaklaşık 422 lira) verir ki? Bir gün mahalledeki çocuklar gelip, 'Teyze sen hep yürüyorsun. Yarışı kazanabilirsin' dediler. 'Ödül parası ne?' diye sordum. '5.000 rupi' dediler. Yarışı kazanırsam MR çektirebilecektik. Koşmaya karar verdim. "'Çok fedakârlık yaptı. Onunla gurur duyuyorum'
Dört çocuğu ve bir torunu olan Kare şöyle devam etti:
"Koşu deneyimim yoktu ama birinci olmakta kararlıydım. Bitiş çizgisinden uzaktaydım. Bir anda herkes alkışlayıp tezahürat yapmaya başladı. Kazandığımı sonradan anladım. Ödülü kazanmıştım. Sadece biraz para kazanmak istemiştim. Bir filmde rol alacağım aklımın ucundan bile geçmezdi."
Kare, yarışı en yakın rakibinden üç dakika önce bitirdi.
Kocası Bhagwan Kara ise Lata Kare'nin çok fedakârca davrandığını belirterek "Sadece beni tedavi ettirebilmek için koştu. Bu yaşlarında bunları yapmak zorunda kaldığı için çok üzülüyorum ama onunla gurur duyuyorum." dedi..BBC Kaynak...