HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

MEZARLIK

1 Mayıs 2024 Çarşamba Saat: 14:22

Hanife Liman “Mezarlıklarımız ve Mezarlarımız  Güvende Değil (mi)…! 

Emekli öğretmen Hanife Liman”Rahmetli annem Emine Liman 2001’de üvey babamız Ali Ustaoğlu ile evlendi.11 yıl evli kaldı. Rahmetli annem Emine Ustaoğlu 2011 yılında vefat etti. Bizde getirdik annemin naşını Liman aile kabristanlığımıza evlilik soyadı olan Ustaoğlu soyadı ile defnederek mezar taşını da aynı soy isimle yaptırdık.

Aradan yıllar geçti bu ramazan bayramında annemin mezarını ziyaret ettim. Mezar taşında Ustaoğlu soyadının yer aldığı mezar taşı ortadan kaldırılmış Liman olarak yapılıp değiştirilmiş görünce şok olduk ailece.11 yıl sonra bizde yeğeniyiz diye birileri ortaya çıkıyor ve rahmetli annemin mezarını kendi kafasına göre yaptırıyor, mezarını yaptırmakla kalmıyor rahmetli annemim evlilik yaptığı ve 11 yıl süre ile hayatını sürdürdüğü Ali Ustaoğlu isimli üvey babamızın soyadını değiştirip annemin Liman olan kızlık soyadını yazdırıyor. Mezarlıklar şov yapma yeri değildir. Ayrıca mezarlıklar güvende değil mi diye düşünmeden edemiyor insan. Sonra bu olumsuz davranış her iki aileye ve aile mensuplarına hakarettir ”dedi.. 

İkamet ettiğim İstanbul’dan Ramazan bayramı arifesinde mezar üzerine gittiğimde gördüm ve beynimden vurulmuşa döndüm. Derhal Ordu büyükşehir Belediyesi Ünye Mezarlıklar müdürlüğüne gittim. İlgiliye konuyu söyledim. Mezarlıkta kamera sistemi yok mu dedim. Olduğunu söyledi. Ama mezarlıklar müdürlüğünün mezarlara müdahale etme yetkilerinin olmadığını söyledi.

Bu mezarlıkta dışarıdan birileri gelip benim ya da herhangi bir vatandaşın mezarı üzerinde istediği gibi tasarrufta bulunabilmesi, mezar taşlarının üstündeki mevcut isimleri ve tarihleri yok ederek kafasına göre isim yazarak kafasına göre doğum ve ölüm tarihlerini soy isimlerini değiştirerek yazabilmesi ve buna da mezarlıklar müdürlüğünün karışmaması beni düşündürdü doğrusu” dedi.

Hanife Liman” edindiğimiz bilgiye göre Kabir taşındaki isim değişikliği Siparişini annemin yeğeni olan Sobacı Ali Çil vermiş. Kim ya da kimlerin verdiği önemli değil. Burada önemli olan mezarlıklarımızın güvende olmayışı. Aslında üzücü olan, 11 yıl sonra sadece anneme değil, 11 yıl evli kaldığı Ustaoğlu ailesine yapılan ölüye saygısızlıktır. Mezarlıkların şov yeri olmadığını bu vahim olayı yargıya intikal ettirerek göstereceğim “dedi.

Aslında belki de tarihte ilk kez Ünye de böyle bir olay yaşanıyor. Bu bize göre bir mezarlık terörü, Mezarlıklarımıza isteyen girip istedikleri gibi mezarlarını yaptırıp mezar taşlarındaki bilgileri kaldırarak kafalarına göre bilgiler yazıp bir şey olmamış gibi hayatlarına devam edemezler, etmemeliler. Ama işte Ünye asri mezarlığındaki ailemize ait Liman mezarlığında annemin ikinci evlilik yaparak 11 yıl süre ile birlikte hayat sürdüğü üvey babamız Ali Ustaoğlu’nun mezar taşında Ömer Çil Kızı Emine Ustaoğlu yazar iken 11 yıl sonra akrabasıyız yeğenleriyiz bizimde akrabamızda hakkımız var, mezarını istediğimiz gibi düzenleyip mezar taşına da kızlık soyadını yazdırırız deyip yapmışlar. Resimde görüldüğü gibi yaptılar ölülerimiz bilemezarlıklarda güvende değil. Benim bu konuda kafam karıştı “dedi…

Hanife Liman” Her yıl olduğu gibi geride bıraktığımız Ramazan Bayramı arifesinde ziyaret ettiğim Ünye asri kabristanlığında ailemize ait Liman mezarlığında bu gün bana bayramı zehir eden bir olayla karşılaştım diyen emekli öğretmen Hanife Liman” annemin mezar taşı kırılıp evlilik soy ismi yerine 11 yıl sonra kızlık soy ismi yazılmış. Mezarın baş ve ayak taşları üzerine birde çok önemli bir iş yapmışlar gibi hiç olmaması gereken “yeğenlerim sağ olsun ifadesi konmuş. 

Bu konuda  şimdilik işi yaptırdığı ileri sürülen annemim yeğeni Sobacı Ali Çil gözüküyor, ama işin arkasında kim yada kimler var dava açtığım da kozalarımızı paylaşırken inanıyoruz ortaya çıkacaktır elbette. 

Bu davranışla bize yargı yolu açıldı merhumun çocukları biziz, sonraki evliliğinden edinmiş olduğu yakınlarına da bu durum hakarettir. Manevi değerle böyle kirletilemez. Bu yanlışlığın sebebi kimse ortaya çıksın, çıksınki kozları paylaşalım.

 İnşallah adalet tecelli eder, edecektir ve suçlular ortaya çıkacaktır ”dedi.


Bu haber toplam 274 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları