HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

UTANMA DUYGUSU

2 Mayıs 2024 Perşembe Saat: 15:02

Evet aziz insanlar ve okurlar, aslında bizim iyi ve güzel ahlaklı ve vicdanlı insanlarımız ve idarecilerimiz de dünyayı yalnız "Utanç" demiş İngmar Bergman,gibi Dünyayı bir tek utanma duygusu taşıyan insanlar kurtarabilir...

Hâlbuki utanma duygusu akıl verilerek yaratılmış tüm insanda var, ama bu duygu eğitimle beslenmedikçe çoğu insanımızda dışa vurmuyor vuramıyor ne yazık ki. Utanma duygusu gelişmedikçe ülke ve dünya ve insanları rahat bir nefes alamaz alamıyor zaten.

Bu böyle gelmiş böyle mi gidecek. Tabii ki hayır hayır, asla böyle gitmeyecek. Çünkü akıl sahibi insanlar daha çok okuyup öğrenerek utanma duygularını geliştirdikçe, utanma duygusu gelişmiş insanların seçerek görev ve yetki verdiği utanma duygusu tavan yapmış idareciler sayesinde utanma duygusu gelişmiş olan insanlar ve topyekûn insanlık oh be dünya varmış deyip rahat bir nefes alacak. Bu hayalmiş gibi görünen bu güzel ve  aydınlık günler yakın değil, artık çok ama çok yakın aziz insanlar çok yakın.

Herkesi hepimizi ve alemi yaratan yüce Allah akıl verip yarattığı tüm kullarını hiç birini diğerinden zerrece ayırmadan insanlığın en büyük baş belası cahil eğitilmemiş insanlardır diyerek akıl sağlığı yerinde tüm insanlara oku öğren, önce kendini değiştir, dolayısıyla yaşamın boyunca lazım olacak aklını geliştir. Ve gerek mensubu olduğun cennet vatan ülken Türkiye cumhuriyeti devletinde, gerekse iki günlük fani dünyada tüm insanlar ile birlikte huzur ve güven içerisinde insan onur ve gururuna yakışır biçimde insanca yaşa ve birlikte yaşadıklarını da kendin gibi huzur ve güven içerisinde yaşa buyuruyor. 

Neymiş yüce Allah’ın oku buyruğu gereği okuyup öğrenip cahillikten kurtulmadan ne ülkende nede fani dünyada hiçbir insana ve insan dostu canlıya huzur ve güven içerisinde insanca yaşam yok. Yok zaten… 

İlk be tek sebebi de cahil insanlardan ziyade kendinden başkasını düşünmeyen kendinden başkasına huzur ve güven içerisinde insanca yaşama hakkı tanımayan bencil idareciler… 

Evet gidişat kötü değil, çok ama çok kötü; ancak akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde okuyup öğrenen insanlar ve bu insanların seçerek görev ve yetki verdiği idareciler en kısa sürede yaşadıklarından çıkaracakları acı gerçeklerden ders çıkararak ülkeyi ve dünyayı kurtarıp fani dünyanın olmazsa olmaz tüm insanlarına rahat bir nefes aldıracaklar.

Buyurun sözü bir nebze uzattık ama fani dünyayı paylaşan dili dini ırkı ve rengi ne olursa olsun Allah’ın akıl vererek yarattığı tüm insanların huzurlu ve güvenli geleceği için yazar Şenay Becerikli kardeşimizin 

"Gidişat çok kötü, dünya nasıl kurtulacak?" Başlığı altında kaleme aldığı mini makalesini okuyup kendi dünya ve hayat penceremizden bakarak yorumladıktan sonra daha çok insanımız okusun kötü gidişatın sebebinin yine okumayan ama kendisinde var olan utanma duygusunu geliştirmeyen insanların biraz düşünerek kendilerini sorgulamalarına karınca kararınca katkımız olsun diye paylaştık.

Çünkü yalnızlık sadece Allah’a hastır. Biz ölümlü fani olarak yaratılmış tüm insanlar ve hatta insan dostu canlılar bir araya gelerek gücümüzü birleştirerek hayatımız en az hata ile sürdürmek mecburiyetindeyiz.

"Gidişat çok kötü, dünya nasıl kurtulacak?"

"Utanç" demiş İngmar Bergman, "dünyayı bir tek utanma duygusu taşıyan insanlar kurtarabilir."...

Çünkü utanmak "kibir" denilen en büyük günahın panzehiridir...

Yalanın, iftiranın, hırsızlığın, pişkinliğin, arsızlığın önündeki en büyük engeldir...

Başını öne eğebilen, yüzü kızaran, özür dileyebilen insanlara ihtiyacımız var." 


Bu haber toplam 357 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları