HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Kamil Çebi/Her Telden

Kamil Çebi/Her Telden

MEHMET BAYHAN FINDIKTA REKOLTE DÜŞÜK…

1 Temmuz 2024 Pazartesi Saat: 10:39

Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Bayhan,  fındık rekoltesi yüksek olacak, şeklindeki açıklamaların gerçeğiyansıtmadığını, bahçelerde böyle bir oluşum görmediğini söyledi.

Üretici danışmanı olarak son haftalarda Çatalpınar, Akkuş, Ulubey, Gölköy ve Fatsa’daki, fındık bahçelerinde incelemelerde bulunan

Bayhan, 2024 yılı fındık rekoltesinin 2022- 2023 yıllarına oranla daha düşük olacağını tahmin ediyor..

Bayhan’ın konuya ilişki açıklaması şöyle; “Tahmin ederim rekolte düşük olacak.

Çünkü, fındığın tozlaşma sonrasında, döllenmenin gerçekleşeceği zamana kadar geçen sürede elverişsiz hava şartları oluştu.

Dolayısı ile tozlaşma ve döllenme zayıf gerçekleşti. Tarım zararlıları da ürünün rekoltesini menfi etkilemiş bulunuyor. Bu olumsuz süreç nedeniyle bazı bölgelerde Fındık dalında tutunamadı ve dökmeye başladı.

Fındığın Temmuz ayı içerisinde daha da fazla dökeceğini tahmin ediyorum. Bu durum da rekoltenin düşmesine neden olacak gibi görünüyor…”

Bu arada yıl içerisinde fındık girdi fiyatlarında artış olduğuna da değinen Mehmet Bayhan, fındıkta taban fiyat en az 180 TL olarak açıklanmazsa, fındık çiftçisi bundan zarar görecektir şeklinde konuştu…

ÜNİVERSİTELİ NEVRA’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Nevra Eser, yakın tarihe kadar üniversite adayı bir öğrenciydi. Üniversite sınavlarına girdi ve kazandı…

Ancak, üniversite kazanmak öyle kolay değildi. Bunun için çok çalışmak gerekiyordu. Nevra Eser’de öyle yaptı ve çok çalıştı.

Önce araştırdı ve ihtiyaç duyduğu, üniversite sınavlarına hazırlık kitapları aldı. Kitaplar üzerinde çalışmalarını sürdürdü ve sonundagirdiği sınavı kazanarak İstanbul ‘da önemli bir üniversiteye, akademik yolculuk için ilk adımını attı..

Artık üniversiteli olan Nevra Eser’in, sınavları kazanmasını kolaylaştıran sebepler arasında, doğru hazırlık kitaplarını seçmesi de etkiliolmuştu…

Bunu bilen üniversiteli Nevra, şimdilerde çok önemli bir davranış sergiliyor.

Önümüzdeki dönemlerde Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek olan üniversite adayı öğrencilerin faydalanması için aldığı tüm

kitapların ücretsiz dağıtımını başlattı.

Bunun için Ordu Altınordu Selimiye Aile Sağlığı Merkezi girişinde, onlarca üniversiteye hazırlık yardımcı kitaplarını bir araya topladı.

Üniversite sınavı öncesi bu kaynak kitaplardan faydalanmak isteyen üniversite adayı öğrencilerin, istediği kitapları ücretsiz almalarını gerçekleştiriyor.

Ordu’da Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. Aydın Eser’in de kızı olan Nevra Eser’i, gösterdiği bu örnek davranışı nedeniyle tebrik ediyorum...

Teşekkürler Nevra Eser ….


Bu haber toplam 138 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları