HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

Karun Kadar Malınız Olsa Ne Fayda…!

4 Temmuz 2024 Perşembe Saat: 14:19

Kendilerini bulunmaz Hint kumaşı sanan ve kendinden başkasını düşünmeyen, kendinden ve bir avuç yandaşından başkasına huzur ve güven içerisinde insanca yaşama hakkı tanımayan ve siyasete girene kadar kendi yağı ile kavrulurken siyasete girer girmez siyasetin esiri olup dün bugün ve halen daha haksız hukuksuz elde ettikleri haram kazançla ülkede olduğu gibi parayla beştaş oynayan gafiller, onları Allah biliyor, onlarda kendilerini biliyorlar. Zamanında Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da dediği gibi Karun kadar malınız olsa ne fayda…

“Gafil Gezme Şaşkın” başlıklı bu muhteşem şiirin sözleri düşünerek yaşayan memleket ve millet sevdalısı bir insan evladına ait. 

Bu şiirde anlatılanları anlayarak dünyayı ve hayatı kısacık ömründe huzur ve güven içerisinde yaşamaya çalışanlara atfen düşünülmüş ve kaleme alınmış bu özel ve güzel şiir azami seksen yıllık bir ömür için fani dünyada bulunan ve bundan sonra bulunacak olan akıl sahibi ve akıl sağlığı yerinde olduğu halde yine de nefsine yenilerek kendisi gibi ölümlü fani olan insanlara ellerine geçirdiği siyasi güçle eza cefa yapmaya bu insanların insanca yaşamalarına engel olamaya devam eden zavallı insanlardan ziyade zavallı idarecilere atfen yazılmış bu anlamlı şiirden payınıza düşeni alın, alınki yaşadığınız müddetçe yaptığınız yanlışların faturasını sizden sonra fani dünyayı paylaşacak olan aileniz ve evlatlarınız ile yedi silsileniz feci şekilde ödeyecektir. Bu yüzden siz siz olun zararın neresinden dönülürse kardır özdeyişinden hareketle doğru yola dönün.

Aksi halde gerçekten dünya kadar mala mülke sahipte olsanız ebediyete götüreceğiniz bir top kefenden başka hiç bir şeyiniz yok.

Şiiri yazan ile bu şiiri yorumlayan bizlerin helal çalışıp kazanarak kazancını kazandıranlar ile paylaşanlara sözümüz yok Allah onlara daha çok versin. Kimsenin helal kazanç sağlayan Allah dostlarıyla işi yok olmazda. Sadece biz yazarçizerlerin değil, Allah’tan başkasına secde etmeyen insanların tek derdi helal kazançtır. Helal kazandıkça isterse değil Ünye’nin dünyanın sahibi olsun. Bizim değil hiç kimsenin derdi yok olmazda.

Gafil gezme şaşkın

Bir gün ölürsün 

Dünya kadar malın 

Olsa ne fayda

Söyleyen dillerin 

Söylemez olur

Bülbül gibi dilin

Olsa ne fayda 

Sen söylersin söz içinde sözün var

Hey can sözün var

Çalarsın çırparsın

Oğlun kızın var

Şu dünyada üç beş

Arşın bezin var 

Tüm bedesten senin

Olsa ne fayda 

Kul Himmet Üstadım gelse otursa

Hey can otursa

Hakkın kelamını 

Dile getirse 

Dünya benim deyip 

Zapta geçirse 

Karun kadar malın

Olsa ne fayda 

 


Bu haber toplam 219 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları