HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Nuri Kahraman

Nuri Kahraman

KADIN ÖRFÜ MEYÂNINDA ARAPLAR ÜZERİNDEN İSLÂMA SÜB(Lİ)MİNÂL TÜRK SALDIRISI...

19 Temmuz 2024 Cuma Saat: 11:54

Sosyâl medyada EDEBİYAT ve ŞİİR diye bir site var. Biz de meslek  ve îtiyatlarımız bağlamında buraya âidiyeti kabul ettik. Güzel edebî ürünlerle karşılaşırız diye ümit ederken, ülkemizde herşeyin istismârı yapılır ya, edebiyât üzerinden iş siyâsete doğru evrildi. Hem de yıkıcı bir siyâset. En masum ifâdesiyle Arap-Türk kardeşler arasına fitne sokmak. Kaldıki mesele İslâm'ı sıradanlaştırmaya kadar gidiyor. 

Sözü uzatmayalım, yazıyı okuyunca anlayacaksınız. Karar da size âit. Paylaşımda Mahmut KULAKSIZ imzası var; ve işte, -başlıklar bize âit olmak üzere- paylaşım:

İŞTE KADINLAR; İŞTE TÜRKLER, İŞTE ARAPLAR!

"Araplar eşlerini avrat diye çağırır, manası apış arası demek

Türklerde hânım diye çağırırdı yani evimin sahibi..

İşte aradaki fark.

Rabia Arapça’da “dördüncü” demektir.

Öyle sanıldığı gibi mübarek ve anlamlı bir isim değildir.

Çünkü Arap kültüründe kız çocukları insandan sayılmadığı için, kızı olanlar isim vermez numara verirlerdi.

Vahide isim değildi, birinci demekti. İlk doğan kıza verilen numaraydı.

Saniye ikinci demekti, ikinci kızı olana verilen numaraydı.

Selase ve Bite isimleri üçüncü demekti, üçüncü doğan kızlara verilen numaraydı.

Rabia da dördüncü demekti, dördüncü doğan kıza verilen numaraydı.

Bizimkiler de Rabia’yı çok mübarek ve çok dini içerikli bir isim zannederler. Bilmiyorlar ki Araplar, insandan saymadığı ve isim vermeye lüzum görmediği kız çocuklarına işte böyle numara takarlardı, tıpkı otomobillere takılan plakalar gibi.!

Dünya kurulduğundan beri kız çocuklarını, diri diri toprağa gömen kültüre sahip tek millet Araplardır...

Bunun esas sebebi ise; tefecilik yapan, fahiş faizlerle verdikleri paraları ödeyemeyen kişilerin kızlarına, karılarına el koyup pazarlayan insafsız ve ahlaksız, Arap egemenlerinin eline düşmesinden korkan Araplar, yeni doğan kız çocuklarını diri diri toprağa gömerek bu akıbetten koruduklarını zannederlerdi..

Peki o çağlarda Türk’ler nasıldı ?

Türk’ler kız çocuklarına, hatunlarına değer veren, onları önemseyen, insan yerine koyan, komutanlar ve hakanlar gibi yetiştiren tek tanrılı dine mensup bir milletti.

Ve insan hakları açısından da çağdaş kültürün örneklerini vermiş önder uluslardandı.

Eski Türkçe’de “namus” sözcüğü yoktu çünkü namussuzluk nedir bilmezlerdi !

Türk geleneğinde kadın; arkadaştı, kadın anneydi, kadın sevgiliydi, tek başına bir devletti.

"NE ZAMANKİ TÜRKLER MÜSLÜMAN OLDU!"

Ne zaman ki Türkler müslüman oldu, Arap kültürü geldi, kadın kadın olduğuna bin pişman oldu.!

Kadın dövmek, maalesef Türklerin Arap kültürüyle tanıştıktan sonra başlayan bir olaydır.

Eski Türk kültüründe, örfünde kadın her zaman el üstünde tutulurdu.

Tarihe geçmiş Cengiz Han’ın eşi için söylediği..

“Ben sizin Han’ınızım, bu da benim Han’ım”  sözleriyle dilimize yerleşen  “Hanım”  kelimesi de bunu göstermektedir! Yâni KADIN EVİN HANIYDI."

TÜRKLERİN NE GÜZEL DÎNİ VARDI DER GİBİ!

Bu metin, dolaylı yoldan; Türkler zâten tek tanrılı dîne mensuptu, İslâmla birlikte arapların örfleriyle tanıştı, bozuldu. Kadın sıradanlaştı, insandan sayılmaz oldu. Âdetâ; Türkler müslüman olmasaydı bugün de daha çağdaş olurdu. Bizde ne kadar kötülük varsa hep bu araplarla tanışmamızdan. 

DÜNKÜ ARAPLAR, BUGÜNKÜ MÜLTECÎLER

İşte mültecileri de görüyorsunuz. Başka kanıta gerek yok. Bunları da kovalım gitsin demeye getiriyorlar. Bu dilin altında yatan o. Biz de bu noktadan hareketle, eğitim ve birikimimizin yüklediği sorumlulukla bu yanlış algıyı tashihe çalıştık. İşte buyrun:

PAYLAŞIMA YAPTIĞIMIZ YORUM DA ŞÖYLE:

Nûri KAHRAMAN: "TÜRKLERİN MÜSLÜMAN OLMASI İYİ OLMADI MI YÂNİ? BURADAN ÖYLE BİR ANLAM ÇIKIYOR. BÖYLE BİR PAYLAŞIMLA IRKI KUTSATIP DÎNİ HORLATARAK İNANCINI DEĞERSİZLEŞTİRDİĞİN, CENNET AYAKLARININ ALTINA SERİLMİŞKEN CEHENNEMİNE SEBEP OLDUĞUN BİR KADINA HANGİ HANIMLIĞI, HANGİ GÜZELLİĞİ, HANGİ MUTLULUĞU VERMİŞ OLACAKSIN? 

MİDYATA HANIM'A GİDERKEN CENNETTEN OLMAK

DENİR BUNA. SÜSLÜ LÂF EDECEĞİZ DİYE ALTTAKİ DALLAR KESİLMEMELİ, AĞIZDAN ÇIKANI KULAK DUYMALI derim wes'selâm..."

CEVÂBIN USLÛBUNA BAKAR MISINIZ? 

Hem bir de; EDEBİYAT ve ŞİİR sitesindeyiz. Cevap çok EDEBÎ ve de ŞİİR gibi olmuş mu? Hele bir okuyun bize verilen cevâbı. Bakalım nasıl değerlendireceksiniz?! Takdîri size bırakıyoruz:

YAZIYI NERENDEN ANLADIN?!?!?!

Mahmut KULAKSIZ: Nuri Kahraman bu yazıyı nerenden anladın okuyorsun

BU USLÛP SAMÎMİYET USLÛBU DEĞİL

Nûri KAHRAMAN: Sn. Mahmut KULAKSIZ; Bu uslûp; derdi sevgi, saygı ve mutluluk olan bir üslup değil. Irkçılık üzerinden Arap düşmanlığı yapacağız diye İslâm'ı malzeme mesâbesinde kullanmanız şık değil. 

BU İŞLER ASLÂ ŞAKA DA DEĞİL

Bu yazıda araplar üzerinden İslâm hafifseniyor. Türklük güzeldi, müslüman olduk, ahlâkımız kötüleşti, kadınları hor görür olduk. 

"CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR" buyuran bir Peygâmberin milletini, kendi ırkını kutsamak adına kerihlemek her şeyden önce îmâna zarar verir. Türkler yâni biz o kadar sağlam karakterliyiz mâdem niye bozuluyoruz ki? Biz etkileyelim onları. Zayıf karakterli olanlar var diye karşı tarafın suçu ne? 

TÜRKLER PÎRÜPÂK, ARAPLAR KİR, PASAK!

İslâmın yasakladığı Irkçılık sâikasıyla gûyâ Türk milletine toz kondurmak istemiyorsunuz. Yanlışlığı varsa sebebi araplar; yoksa Türkler pîrüpâktır demek istiyorsunuz. 

BUNU YENİ NESİL NASIL ANLAR?

Türkler müslüman olunca bozulmuşlar. Yazının satır aralarından sızan anlam bu. Araplara vurmak moda, nasıl olsa onlar gariban, biz batı medeniyetiyiz, kapitalizmde felsefe altta kalanın canı çıksın. Hâlbuki bu coğrafyaya yapılan taarruzlar ancak Türk-Arap dayanışmasıyla püskürtülebilir; öyle de olacaktır. 

NE ARAPLARIN, NE DE TÜRKLERİN HAYRINA BU!

Bu tür paylaşımlar arapları olduğu kadar Türkleri de vurur. Şu anki hükümete bakın; 22 yıllık nispeten milliyetçi-mâneviyatçı olan iktidara ancak ulaşılabilir olmuştur ve hâlen sürmektedir. Biri çekilse sonrası kaos. İslâm dünyâsı da böyle. 

NE TÜRK'E, NE DE ARAB'A RAHAT YOK

Türk ve Arap elele vermezse bu bölgede ne Türke ne de Arab'a rahat yok. Ama maalesef bu yanyanalığı içine sindiremeyen, böyle bir fotoğraf vermek istemeyen çok ulu Türklerimiz de yok değil.

12 EYLÜL SAĞ-SOL'DU; ŞİMDİ DE TÜRK-ARAP

İşte biz böyle; 12 Eylül öncesi Türkiyesi gibi bir şey yaptığımızı zannederek birbirimize hakaret edip coğrafyanın birlik-dirliğine kurşun sıkarak ta 15 bin km'den gelip beynimizde ve kâlbimizde boza pişiren emperyâl düşmanlarımızı kıskıs güldürmekten başja birley yaptığımızın farkında olmadan Türk milleti doğuştan kahramandır modunda komşularımızla birbirimizin gözünü oyma yarışına gireriz.

ELİ DE, DİLİ DE GÜÇLÜ CİNSTEN TÜRKLER

Bu arada, benim size cevap yetiştirme şansım yok. Siz eli de, dili de güçlü Türklere benziyorsunuz. Uslûbunuz onu gösteriyor. Ama ilâhiyat okumuş birisi olarak, ya bu sitelere girmeyeceğiz, girince îmâna taalluk eden bir yanlış varsa açıklamak boynumuzun borcu. 

* BUNLARI NEDEN GÖZE ALIYORUZ?*

Burda benim bir menfaatim var mı? Ya da kimseden bir beklentim? Allâh CC rızâsı için yazıyorum. Bak hakaret te ediyorsunuz bir Türk yiğitliğiyle, kahramanca ve de gâyet kolay bir şekilde, çekinmeden. 

KABUL EDERSİNİZ YA DA ETMEZSİNİZ

Ne zorumuz var durup dururken düşman kazanmaya, en azından çekişmeye? Bizimkisi sâdece bir sorumluluk sonucu. Kabul edersiniz ya da etmezsiniz. Takdir sizin.

TÜRKLERDE NEZÂKET YALNIZCA 

KADINLARA MI?

Şunu da belirtelim ki; Türkler sâdece bayanlara nâzik davranma töresine sâhipler demek ki. Bunu da anlamış oluyoruz. İnşâllâh bunu olsun doğru anlamışızdır. 

ALLÂH (CC) TÜRKÜ KORUSUN

Allâh CC Türkü korusun; her türlü maddî, mânevî olumsuzluklardan, dünyâda da âhirette de kaybettirecek duygu, düşünce, taraftarlık ve çabalardan. Âmîn wes'selâm...

ARAPLAR EMPERYÂLİST UŞAĞI

Mahmut KULAKSIZ: "Nuri Kahraman; bugün Arap ülkeleri arasında hangisi gerçek İslami yaşıyor hepside birbirine düşman kardeşler hepside emperyalist güçlerin oyuncağı siyonizm in kuklaları"

BİZİM YAPTIKLARIMIZ KİME HİZMET EDİYOR?

Onlar kukla; tamam da, ya biz? Bir düşünelim bakalım; Arapları sevmemek, bir türlü içine sindirememek nasıl bir sinsi telkinin sonucu? Diğer yandan, bu düşmanlık Türk'ün işine yarar mı? Ya Arab'ın? Balkanların, Kafkasların işine yarar mı? Yaramaz; tam aksine zararı olur.

Peki; ya o zaman şöyle soralım; Ya PKK'nın veyâ Amerika'nın, vs. çoğaltabiliriz; bunların işine yarar mı? Hem de bal gibi. Adamların gâyesi de bu zâten. Buraya geliş sebebi de budur.

HANİ TÜRK MİLLETİ ZEKÎ İDİ?!

Peki hani; "Türk milleti zekî" idi. Mesele bu kadar açık. Burada kimin ekmeğine yağ sürüldüğü belli. En az PKK kadar Arap ve mültecî düşmanlığı da bölgenin, yâni gönül coğrafyamızın birlik ve dirliğine zarar veriyor. Bu husûsun daha başka kanıta ihtiyâcı var mı? 

ŞUURSUZ HAREKET, NETÎCE FELÂKET!

O zaman biz ne yaptığımızı bilmiyoruz demektir. Türk milletinin faydasına olacak şey noktasında dinamiklerini harekete geçirmemiz gerekirken ayrılıkları körüklenmek sûretiyle Türk milletinin KIZIL ELMA dâhil, TÜRK-İSLÂM BİRLİĞİ, BÜYÜK TURAN ideali gibi menfaatine olacak bütün hamlelerin önünü kesiyoruz.

EY TÜRK; TİTRE ve KENDİNE DÖN!

Yüce Mevlâ'mız cümleye aklını başına devşirmeyi nasîp eyleyip Aziz milletimizin âcil ihtiyâcı olan birlik-dirlik ve maddî-mânevî, onu titretip asıl misyon ve fonksiyonuna  kavuşturacak gayretleri başarıya ulaştırarak, dünyânın-âhiretin saâdetlerine ermeyi, cennetle cemâlle müşerref olmayı, başta Gazze ve Doğu Türkistan olmak üzere tüm mazlumların özgürlüklerine kavuşturulup, âhirette de tüm şehitler ve sevdiklerimizle berâber Efendimiz SAV in komşuluğunda buluşup görüşerek sonsuz mutluluklara hep birlikte ermeyi lûtfeylesin... 

Âmîn wes'selâm...


Bu haber toplam 976 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları