HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Mehmet Emin Danış

Mehmet Emin Danış

Patpatla Trafiğe Çıkılmaz!

18 Ağustos 2024 Pazar

Özellikle Ege ve Karadeniz bölgesinde kullanılan Patpat isimli tarım aracının neden olduğu trafik kazaları neredeyse her ilimizde ölümlere neden oluyor, birçok vatandaşımızı da sakat bırakıyor. 

Patpatlar genel olarak iki çeşit olup, düz arazide kamyonetle traktör arası araçlardır. Çapa makinasına römork eklenmesiyle yapılan bu araçlar tarla ve bahçelerdeki dar alanlarda faydalanılmak üzere üretilmiştir. Fakat ne yazık ki çiftçi vatandaşlarımız bu araçları ulaşım ve nakliye amacıyla da kullanmaya başladı, tabi bu da trafik sorunlarının oluşmasına sebep oldu. 

Gerçek ve detaylı istatistikleri yetkililer bilir ama sadece Ordu Tribün Gazetemiz'de yayınlanan haberler bile ürkütücü tabloyu göstermeye yetiyor. 

Nitekim, benim söylemek istediklerimi Ordu Valimiz Sayın Muammer Erol da, bu ay gerçekleştirilen İl Asayiş Toplantısında söylemişti. 

Gazetemizde de yayınladığımız "Vali Erol'dan Patpat Kullanıcılarına Uyarı" başlıklı haberde Vali Erol, "Patpat olarak tabir edilen tarım aracı kazalarında 2024 yılının ilk 7 ayında meydana gelen 112 olayda 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 167 vatandaşımız yaralanmıştır. Vatandaşlarımız bu hususta dikkatli olursa canımız yanmaz. Daha çok dikkat etmelerini istiyoruz" diyerek kayıtlardaki korkunç sayıyı açıklamıştı. 

Vali Erol da, diğer yetkililer de altını çize çize söylüyor, Patpat bir tarım aracıdır.. Nakliye veya ulaşım aracı değildir. 

KIsacası, "Patpatla trafiğe çıkılmaz!" Mecburi hallerde ise yolun en sağından, reflektör ve diğer gerekli uyarıcı tedbirler alınarak ve oldukça yavaş/dikkatli kullanılarak çıkılır..

Lütfen, daha büyük sayıda ölüm ve yaralanmaya neden olunmadan tedbir alalım..

Bu konuda uyarıcı ve bilgilendirici kampanyalar yaparak gerçek amacı dışında Patpat kullanmasını azaltalım, önleyelim.. 

Mehmet Emin Danış


Bu haber toplam 265 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları