HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Ahmet Yenin

Ahmet Yenin

MUHTAR

31 Ağustos 2024 Cumartesi Saat: 11:14

Ünyeliler, muhtarı ve heyetiyle belediye başkanı ve meclis üyelerini seçtikten sonra, siz seçenler olarak bundan böyle yaşadığınız mahallenizdeki olumsuzlukları ne muhtara ve ihtiyar heyeti üyelerine, nede belediye başkanı ve belediye meclis üyelerine bizzat ya da telefon açarak mahallemizde şu cadde ve şu sokakta şu arıza var diye eskiden ve halen daha olduğu gibi bildiremezsiniz, bildirmemelisiniz.

Eğer mahallenizdeki arızaları ilgili kurumlara halen daha olduğu gibi seçmenler olarak sizler bildiriyorsanız kendinize haksızlık ediyorsunuz. Kendi kıymetinizi kendiniz ayaklar altına alıyorsunuz. Siz böyle yaparsanız sizin seçerek görev ve yetki verdiğiniz muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleriyle belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri size daha rağbet eder mi, sizi insan yerine koyar mı, evet rağbet etmez, etmiyor insan yerine de koymaz, koymuyor zaten.

Yani siz devletin sahibi millet olarak kendi kıymetinizi kendiniz bilmediğiniz için geçmişte ve günümüze dede olduğu gibi seçtiklerinizin oyuncağı olursunuz oluyorsunuz zaten.

Bu insani görev sadece siz seçmelerin seçtikleri idarecilere sorunları doğru bildirmeleriyle olmaz olmuyor da. Burada Devletim kurum amirleri, memurları da kendilerine sorunları getirenlere mademki seçtikleriniz söylemeyecektiniz neden muhtarı ve ihtiyar heyeti üyelerini seçtiniz, mahallenizdeki sorunlarınızı muhtar ve heyetine söyleyin onlar bize getiriler daha doğrusu seçtikleriniz bize getirsin getirmeliler zaten diye seçmenleri uyarmalılar.

Hizmet bu şekilde istenir ve beklenirse zaman kaybına mahal verilmeden insanlar daha çok mağdur edilmeden yapılmış olur.

Siz seçmenler idarecilerinizi seçerek insani görevinizi yaptınız. Ha, muhtar ve heyeti belli zaman dilimleri içerisinde mahallesini gezip tozarak yakaladığı arızaları tespit edip ilgililere bildirir iken gözünden kaçırdıkları olursa onları da siz mahalle sakinleri olarak tespit ettiğinizde devletin ilgili kurum yetkililerine direkt olarak söylemek yerine, mahallenizi gezer iken gözünden kaçırmış olan muhatara ve heyetine bildireceksiniz ki önce kendi kıymetiniz ortaya çıksın.

Sonra da muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri ile belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri de de seçmenlerimiz bizi çalışıyorlar mı yatıyorlar mı, ya da ofislerimizde boş yere laklak mı yapıyorlar diye takip edildikleri denetlendiklerini anlasınlar ve görevlerine ona göre daha sıkı sarılsınlar…

Yüce Türkiye Cumhuriyeti devletimizin sahibi saygıdeğer seçmenler; Dün bugün ve halen daha olduğu gibi siz seçmenler olarak Ünye’nize ve mahallenize muhtarı ve ihtiyar heyeti üyeleriyle, belediye başkanı ve belediye meclis üyelerini her yerel seçimde karda kışta sıcakta soğukta seçim var diye sandık başına gidip seçtiğin halde mahallendeki sorunları halen daha seçtiklerinin görüp gereğini yapması gerekirken, günümüzde de olduğu gibi siz seçmenler yapıyorsanız, yapacaksanız yada yapmaya devam ediyorsanız ki, evet ediyorsunuz, öyle ise ne diye onlarca zaman harcayıp bu muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleriyle belediye başkanı ve belediye meclis üyelerini seçerek zar zor toplanan vergilerden oluşan bütçeden yattıkları yerden onlarca lira maaş almalarına sebep oluyorsunuz.

Sözün özü, Seçenler seçerek görevlerini yaptıkları için artık seçilenler sorumluluk bölgelerinde sürekli gezip tozarak seçmenler ile seçim öncesinde oy isterlerken yaptıkları gibi seçildikten sonra da belli zaman dilimlerinde oy aldıkları insanları ziyaret ederek hem onların istek ve taleplerini not alacaklar, bu arada gezerken bizzat gördükleri eksiklik ve aksaklıkları da kendi gözleriyle görüp asli ve insani görevlerini bizzat kendileri yapacaklar ki, yaklaşan seçimde siz saygıdeğer seçmenlerden devletin sahibi milletten gönül huzuru içerisinde yeniden oy isteyebilsinler…

Devletin sahibi millet kendi kıymetini bilmediği müddetçe adil hizmet edecekler diye  seçerek görev ve yetki verdiği idarecilerinin elinde dün olduğu gibi günümüzde oyuncak olmaya, köle misali acımasızca kullanılmaya ezilmeye üzülmeye devam edilirler, ediliyorlar zaten.

Ne diyelim nasıl diyelim herkesi hepimiz ve alemi yaratan yüce Allah, akıl verip yarattığı tüm kullarına siz nasılsanız öyle idareci seçer öylede idare edilirsiniz diye boşuna söylememiş… Devletin sahibi aziz Türk milleti olarak önce sen kendi kıymetini okuyup öğrenecek ve bileceksin ki,bizzat seçerek görev ve yetki verdiğin Cumhurbaşkanı başta olmak üzere tüm seçilmiş ve atanmış idareciler sizin kıymetinizi bilsin.


Bu haber toplam 157 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları