Eğitim Denince ne anlamalıyız?
Eğitim;Bireylerin toplumun standartlarını,inançlarını ve yaşam yollarını kazanmasına etkili olan tüm sosyal süreçlerdir
Kişinin yaşadıgı toplum içinde degeri olan yetenek,tutum ve diyer davranış biçimlerini geliştirdigi süreçlerin tümüdür.
Secilmiş ve kontrollü bir çevrenin (özellikle okulun) etkisi altında sosyal yeterlilik ve bireysel gelişmeyi sağlayan sosyal bir süreçtir.
Peki öğretim denince bizler ne anlamalıyız?
Öğretim:Öğretme faliyetlerinin önceden hazırlanmış bir proğram çercevesinde amaçlı.planlı.düzenli ve kontröllü yapıldıgı yerler okullardır.okullarda yapılan öğretme faliyetleri ise, öğretim olarak adlandırılmaktadır.bireyin hayat boyu süren eğitiminin okulda ,planlı ve proğramlı olarak yürütülen kısmı bireyin öğretimini oluşturur.
Eğitim ve Öğretim’in bizlere değer kattığını ve önemini her birimiz en iyi şekilde bilmekteyiz.
Bir milletin ilerlemesinde Maddi ve Manevi yönden güzelliklere sahip olmasındaki en etkili gücün Eğitim ve Öğretinden geçtiği herkesçe aşikardır.
Bilgiye sahip olanlar her alanda başarılı olurlar. Eğitim ve öğretim bir milletin ilerlemesinde ve cehaletin giderilmesinde en etkin yöntemdir.
Bir çok Üniversite mezunu ile yaptığım görüşme sonucunda üzülerek belirtmeliyim ki;asgari 11-12 yıl okuduğu yabancı dili bir turist gördüğü zaman konuşmaktan çekinenlerin oranı ülkemizde%90’lar seviyesindedir. Üniversiteyi kazanmış,en azından normal bir zekaya sahip insanlarımızın okuduğu yabancı dilleri bilmemesinin suçu kısmi olarak kendilerinde olmakla beraber,genel anlamda bu eğitim sistemindedir.
Bu sistem acilen yenilenmeli hafıza teknikleri v.b. metotlarla takviye edilerek öğretilmelidir.Ülkemizdeki bir çok okulda araç, gereç ve elzem olan donanım,laboratuar v.b. imkanlarla birlikte doğru teknikler uygulandığından, en iyi şekilde öğretildiğini de bilmekteyiz.
Bu bilgiler ışığında, araç-gereçlerle,kaliteli Öğreticilerle tüm okullarımız donatılmalıdır.Bundan sonraki dönemde bir dil değil asgari iki yabancı dil öğretilmelidir.Ayrıca diğer derslerimiz içinde her türlü fiziki destek sağlanmalı,her alan-bölümde çok başarılı gençlerimiz, geleceğimizin teminatı olacak şekilde yetiştirilmelidir.
Gençlerimize, eğitimle birlikte milli,manevi ve ahlaki değerlerimize bağlı kalacakları bilgiler verilmeli ve bununla birlikte teknolojinin bütün imkanlarından da faydalanabilme imkanlarının sunulduğu ortamlara yer vererek arttırılmalıdır.
Gerek okulda, gerekse okul dışında internetten bilgiye ulaşma amaçlı faydalanma imkanları, kontrol altında bulunan yerlerde olmalıdır.
Günümüzde teknolojiden gereği gibi faydalanma yerine internet başında oyun oynamak ( insan öldürme sılah’ı insana doğrutmada ) İçi bile acımadan puan kazanmak için yapması sanal alemi bilgi için degilde oyun için kullanan gençleri görünce içim burkulmakta ve içim acıyor.
Bunlar bizim çocuklarımız bunlar bizim geleceğimiz geleceğimizi emanet edeceğimiz bu gençleri ilimde ve irfanla bilgiyle dolmasını sağlamalıyız.
Daha küçük yaşta yasaklı sitelere ulaşmasını engellemeliyiz ve bunu sağlarsak internetin ne denli faydalı şeyleri öğrenmemiz için zarar yerine yarar sağlayacağını Hepimizce malumdur.
İşte buradan yola çıkarsak Öğrencilerimizin çok iyi eğitim almaları için uğraştığımız gibi,dürüst,ahlâklı olarak yetiştirmeye gerçek anlamda özen göstermeliyiz.Her türlü kötülükle mücadele etmeliyiz.
Aile Alkol,Uyuşturucu,Sigara,Fuhuş v.b. olumsuzluklardan evlatlarımızı uzak tutarak sorumlu kişiler olarak aydınlık yarınlara en güzel şekilde hazırlamalıyız.
Bunu başaramaz isek yarınımı emanet edecegiz çocuklarımızı aklen,fikren,ahlaken eğitemezsek çok şey kaybetmiş oluruz.o zamanda gelecegimizi tehlikelere atmış olmazmıyız. Gençlerimize öz güvenlerini vermeli, tarihimizin derinliklerinde kalan, birçok buluşa imza atan ecdadımız gibi, yarınlarda da çok değerli icatlara sahip olacak nesilleri yetiştirmeliyiz.ve bu anlamda öz güvenlerini kazandırmalıyız.
Arzu ettiğimiz şekilde nesilleri yetiştirmeye çalışırken, gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan, kötü tavır ve davranışlardan, eğitim ve öğretim yoluyla uzaklaştırmalıyız.
Gençlerimizi sevgi,saygı,hoşgörü,birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları ile dopdolu bir şekilde yarınlara hazırlamalıyız. Karanlığı, aydınlığın yok ettiği gibi, bizler de kötü, çirkin ve zararlı olan davranışlardan öğrencilerimizi kurtarmalıyız. Aydınlık yarınlara huzur, güven ve mutlulukla varmalıyız.
Bu konularda en büyük görev anne-babalara ve Öğretmenlere düşmektedir.
Ben”DENİZ’ 3 tıp, 1’de inşaat mühendisi velisi olaraktan 2024 ve 2025 eğitim ve öğretim yılığının tüm öğrenci kardeşlerimiz’e ve onlara hayatı Öğreten fedakar öğretmenlerimize hayırlara vesile olsun kendilerine başarılar diliyorum.
Sözü ehline kulak verelim!