HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Atilla Şimşek

Atilla Şimşek

SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ

14 Ekim 2024 Pazartesi Saat: 09:15

GÜNEYDOĞU VE BAZI İLLER GÖCMENLERDEN KURDULMAK İÇİN ÇARELER ARARKEN. ALMANYA TÜRK 

VİZESİZ GÖÇMENLERİ SINIR DIŞI ETMEYE BAŞLAMIŞKEN ORDU HUZURUNU BOZMAMAYA HAZIRLANIYOR.

Gazeteci arkadaşımız YÖN gazetesi sahibi Osman Şahin’in sosyal medyadan verdiği haberi sonuç yazımı vermeden önce yayınlıyorum.

OrduValisi Muammer Erol, düzensiz göçle mücadelede iş ve işlemlerin daha verimli yürütülmesi ve yakalanan düzensiz göçmenlerin geri gönderme merkezlerine sevk veya sınır dışı edilme süreçlerinin hızlandırılması amacıyla denetimlerde bulundu. Göçmenlerin kaldıkları yer ise son derece lüks görünüyor.

İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından oluşturulan Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi (GÖKSEM)’nde incelemelerde bulundu ve Merkezin çalışmaları hakkında İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç’ten bilgi aldı.

Düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran “Mobil Göç Noktası” aracının Güzelyalı Mahallesindeki kontrol noktasındaki faaliyetini de yerinde inceleyen Vali Erol,  “Mobil Göç Noktası” aracında verilen hizmetler hakkında İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç’ten bilgi aldı.

 “Mobil Göç Noktası” aracının verdiği hizmetler hakkında Vali Muammer Erol’a bilgi veren İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç, “Düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan uygulama ve denetimler kapsamında güvenlik güçleri düzensiz göçmen olduğundan şüphelendikleri kişilerin kimliğini kontrol ediyor. Kimliğini ibraz edemeyen yabancılar gerekli kontrollerin sağlanması amacıyla ‘Mobil Göç Noktası’ adı verilen araçlara davet ediliyor. Burada Göç İdaresi Başkanlığı personeli tarafından göç veri tabanı üzerinden biyometrik verilere ilişkin parmak izi sorgulaması yapılıyor. Yasal kalış hakkı olmadığı belirlenen yabancılar, sınır dışı işlemlerine başlanması üzerine geri gönderme merkezlerine gönderiliyor. Uygulama faaliyete geçmeden önce durumundan şüphelenilen yabancı, polis merkezi ya da geri gönderme merkezine götürülüyor ve gerekli kontrolleri burada gerçekleştiriliyordu. Uygulama sayesinde yabancıların yasal kalış haklarının olup olmadığı çok kısa bir zaman içerisinde tespit ediliyor” dedi.

SONUÇTA OLACAKLAR

Benim değerli Ordu Köylü kardeşlerim, Annelerim, Babalarım, Ablalarım, Ağabeylerim, Yiyenlerim, Ordu Türkiye’mizin Büyük Belediyesi ve ilçe Belediyeleri olan en büyük köyüdür. Bu sıfat biliyorsunuz bana ait bir tanımlama.

Bu köyün tamamı Muhtarı tarafından yönetiliyor. Yani Köy’ünü en iyi tanıyan bilen kişisidir muhtar. Cumhuriyet yönetimimizde 1. Kişi Cumhurbaşkanımızdır, 2. Kişi Valimiz gelir, 3. Kişide Muhtardır. Yani bu yöneticilerimiz bağımsız olarak yönetimdedirler.

Bakınız Düzensiz mülteci bir yerde elinde hiçbir kimlik dahil belgesi olan kişiler değildir. Diyelim ki belgeleri var Ülkemizdeki mülteci sorunlarımız ortada. Yerleşim birimleri huzursuz. Düzen Allaha Emanet.  Azda olsa mültecimiz var, halkımız huzursuz, vatandaşlar evlerini mülteciye kiraya verenlerden sıkıntı duyuyor, azda olsa polisiye vakalar olmuyor değil.

Nerede bu köyün STK ları yok. Yom tabi çünkü köyde STK olurmu,  olmaz tabi. 

Bakınız kardeşlerim eğer köyümüz mülteci ile konumlanırsa diğer illerin başına gelenler bizimde başımıza gelecektir. Kaçınılmaz bir sondur bu. 

OLACAK OLANLAR

Bir kere asayiş düzenimiz bozulacak, Polis, Jandarma mevcudumuz mecburen arttırılacak. Köyde kiralık ev sıkıntısı doğacak. Parklarımızda rahat dinlenme imkânı olmayacak. Kıyafetleri uyum sağlamayacak. Okullarda problemler yaşayacak. Bunların gençleri , bizimkiler iş bulamazken işsiz kalacaklar problem olacak. Çocuklarımız geceleri özellikle kızlarımız tek başlarıma evlerine rahat gidemeyecekler, oysa bugün şehrimizde gençlerimiz tek başlarına da olsa istedikleri yere korkusuzca gidebiliyorlar. Bazı ölümcül olayları yaşamış olsak ta. Başımıza geleceklerin bir kısmını yazıma döktüm aslında. Ordu mülteci akınını kaldıracak bir yerleşim birimi değil. Hatta Perşembe ilçemizin “ Sakin Şehir “ belgesi de iptal edilebilecek. 

Köyde mutlaka konunun vahameti bakımından toplantı TSK lar ile Valilik makamında toplantı yapılmalı. Mülteciler köy dışına çıkarılmalı. SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ. 

Kalın sağlıcakla.


Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Yazarın Diğer Yazıları